• Έλενα Χατζηλιάδου: Υπήρχε ομερτά στο ελληνικό καράτε - Τι καταγγέλλει η παγκόσμια πρωταθλήτρια

  2:40 πμ, Κυριακή 06 Ιουν 2021 2:40 πμ, Κυριακή 06 Ιουν 2021

  Εκφοβισμούς και απειλές στον χώρο του ελληνικού καράτε αποκάλυψε η Έλενα Χατζηλιάδου μιλώντας στο OPEN. Η Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια του καράτε αναφέρθηκε σε άτομο, το οποίο χωρίς να είναι εκλεγμένο, βρισκόταν στο παρασκήνιο και κινούσε τα νήματα στην ομοσπονδία. Η Έλενα Χατζηλιάδου κατηγορεί μάλιστα τον συγκεκριμένο άνθρωπο για εκβιασμούς και απειλές.

  Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέφερε πως οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου που ξεκίνησαν το ελληνικό "MeToo" τη βοήθησαν στην απόφασή της να μιλήσει έπειτα από 10 χρόνια αναμονής.

  «Ο πρωταθλητισμός είναι απάνθρωπος. Υπήρχε κλίμα απειλής και φόβου. Δεν είμαι πλέον η ίδια. Μου έχουν πάρει τον ενθουσιασμό και το πραγματικό χαμόγελο. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν ήταν εκλεγμένος, δε φαινόταν, ήταν στο παρασκήνιο και κινούσε τα νήματα. Είχε κάνει το ελληνικό καράτε επιχείρηση. Αυτή τη στιγμή ακόμα δε μπορεί να το ξεπεράσει κανείς. Όλο το ελληνικό καράτε έχει υποστεί το φόβο… Τηλεφωνήματα ότι “αν δεν πληρώσεις δε θα πας στους αγώνες, αν δεν κάνεις αυτό θα με βρεις απέναντί σου, θα σε τελειώσω”. Όταν έχεις το φόβο μέσα σου ότι ίσως δε με δηλώσει στους αγώνες, ίσως χάσω τους Ολυμπιακούς, γιατί δεν κάνω ή δε λέω αυτά που θέλει αυτός… Όταν συνειδητοποιούσα ότι έχω κάποια δυναμική, προσπαθούσε να μου το καταστρέψει αυτό, να με λυγίσει, να με μειώσει, για να μην πάρω δύναμη. Μας ήθελε όλους υποχείριά του ουσιαστικά, να μας κάνει ότι θέλει» ανέφερε η Έλενα Χατζηλιάδου.

  Και συνέχισε: «Έπρεπε να παλεύω με τους δικούς μου δαίμονες κάθε φορά για να τους διώχνω και να μπορώ να είμαι ο εαυτός μου στους αγώνες και να φέρνω τα μετάλλια. Άλλοι συναθλητές μου δε μπόρεσαν να το αντέξουν αυτό. Δεχόμασταν εκφοβισμό απειλές… Υπήρχε μια ομερτά στο ελληνικό καράτε».

  Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε για το παράδειγμα της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία την βοήθησε να προχωρήσει στις δικές της αποκαλύψεις. «Όταν έβλεπα την Μπεκατώρου να μιλάει, ήθελα να πάρω ένα τηλέφωνο και να αρχίσω να μιλάω. Περίμενα 10 χρόνια αυτή τη στιγμή. 10 ολόκληρα χρόνια είχα μέσα μου το θυμό και περίμενα την κατάλληλη στιγμή που θα τα πω και αυτός ο άνθρωπος θα με βλέπει. Νιώθω αυτή τη στιγμή μεγάλη δικαίωση και τώρα μπορούν να με κοιτάνε οι γονείς μου και να νιώθουν και αυτοί δικαιωμένοι. Νιώθω λύτρωση που μπορώ να μοιραστώ όλα αυτά που έχω ζήσει, που δε μπορούσα τόσα χρόνια γιατί δε θα ήμουν εδώ. Φοβόμουν, όπως όλοι, και από άλλες ομοσπονδίες… Νομίζω έχει γίνει στρατηγική όλο αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά η Έλενα Χατζηλιάδου.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα