«Μπλόκο» της Premier League στην Ευρωπαϊκή Super League – Κυρώσεις για όσες ομάδες πουν “ναι”

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League. Ο εκτελεστικός διευθυντής της αγγλικής λίγκας, Ρίτσαρντ Μάστερς, έστειλε επιστολές σε όλες τις ομάδες της Premier League, που συμφωνούν στο νέο αυτό εγχείρημα, και τις κάλεσε να πάρουν άμεσα αποστάσεις από τη συμφωνία, απειλώντας με κυρώσεις: «Αυτό το εγχείρημα δεν μπορεί να γίνει χωρίς αγγλικές ομάδες και καλούμε όλα τα κλαμπ να που σκέφτονται τη συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση ή την έχουν ήδη αποφασίσει να κάνουν πίσω, προτού προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Δεν υποστηρίζουμε ένα τέτοιο πλαίσιο. Οι κανόνες της Premier League περιλαμβάνουν μια δέσμευση μεταξύ των ομάδων, ώστε να παραμένουν στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου και απαγορεύουν σε άλλα κλαμπ να συμμετέχουν σε άλλες διοργανώσεις χωρίς την άδεια της λίγκας. Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα ενδεχόμενο στο οποίο μια τέτοια άδεια θα δοθεί», αναφέρει σχετικά στην επιστολή του.

Στο μεταξύ, οργανωμένοι φίλαθλοι στην Αγγλία αντέδρασαν έντονα στη δημιουργία αυτής της ευρωπαϊκής κλειστής λίγκας.

«Οι ανακοινώσεις αυτές είναι απαράδεκτες και σοκάρουν τους φιλάθλους της Γιουνάιτεντ, όπως και των άλλων ομάδων. Μια κλειστή λίγκα επίλεκτων και πλούσιων κλαμπ είναι κόντρα σε όσα το ποδόσφαιρο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρεσβεύουν. Η προώθηση αυτών των προτάσεων χωρίς να ζητηθεί η άποψη των φιλάθλων και εν μέσω πανδημίας, όταν ο κόσμος θα έπρεπε να είναι ενωμένος και όχι να φέρεται εγωιστικά, επιβαρύνει κι άλλο τη θέση. Η απόσχιση από την UEFA θα αποτελεί προδοσία απέναντι σε όσα αντιπροσωπεύει ο σύλλογός μας. Καλούμε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την κίνηση να την αποσύρουν», αναφέρουν οι οργανωμένοι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ανάλογες είναι και οι αντιδράσεις στους φίλους της Αρσεναλ, κάνοντας λόγο για «θάνατο της ομάδας ως αθλητικό θεσμό». Η αντίστοιχη οργάνωση φιλάθλων της Τότεναμ χαρακτήρισε την απόφαση της ομάδας «καθοδηγούμενη από φιλαργυρία και ιδιοτέλεια που αντίκεινται στις αξίες που πρεσβεύει ο σύλλογος», ενώ οι φίλοι της Τσέλσι, με τη σειρά τους, αναφέρουν πως «βιώνουμε την υπέρτατη προδοσία. Είναι μια απόφαση προς όφελος της τσέπης των πλουσίων, που δεν λαμβάνει υπόψη τους πιστούς φιλάθλους, αλλά και το παρελθόν και το μέλλον του ποδοσφαίρου μας. Είναι κάτι ασυγχώρητο, αρκετά πια!».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ