Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι προκρίθηκαν στα ημιτελικά – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νεϊμάρ έσπασε τα δοκάρια, η Μπάγερν νίκησε στο Parc des Princes (0-1) όμως η Παρί Σεν Ζερμέν της πήρε το στέμμα και προκρίθηκε στους «4» του Champions League.

Το σκηνικό ήταν τέλειο για να ισχύσει ο νόμος του ποδοσφαίρου, όμως η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν το επέτρεψε. Ο Νεϊμάρ είχε τρία δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι όμως πέτυχαν το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού.

Το πρώτο 45λεπτο θα μπορούσε κανείς να πει ότι χωρίστηκε σε δύο μέρη. Στο πρώτο, τα πάντα ήταν ήσυχα. Η Μπάγερν είχε την κατοχή από την αρχή, αλλά την Παρί δεν την ενοχλούσε καθόλου αυτό. Η ομάδα του Ποτσετίνο έβγαζε την μπάλα με επίδειξη τεχνικής από την άμυνα και έδειχνε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει τη ζημιά στην κόντρα. Η πρώτη φάση ήρθε στο 25’ όταν ο Σανέ έκανε το φαλτσαριστό σουτ άουτ, ενώ ο Μίλερ περίμενε μόνος και ούρλιαζε. Από το σημείο αυτό και μετά το ματς άλλαξε. Εντελώς.

Στο 27’ οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα με Νεϊμάρ, Ντι Μαρία, Μπαπέ, για να χάσει ο πρώτος μεγάλη ευκαιρία. Όμως αυτή δεν θα ήταν τίποτα μπροστά σε ό,τι θα ακολουθούσε. Στο 34’ έπειτα από διαδοχικά step-over, ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ, ο Νόιερ απέκρουσε και η μπάλα πήγε στο δοκάρι, τρία λεπτά αργότερα ο Νεϊμάρ έκανε νέα εκπληκτική ντρίμπλα και curler που πήγε στο οριζόντιο κοντά στο παραθυράκι και στο 39’ σε τετ-α-τετ ύστερα από πάσα του Μπαπέ έστειλε για 3η φορά την μπάλα στο σίδερο του Νόιερ. ‘Ενα λεπτό μετά, η Μπάγερν άνοιξε το σκορ

Στο 40’ ο Αλάμπα έκανε το σουτ, ο Νάβας δεν απέκρουσε πειστικά, η μπάλα υψώθηκε και με κεφαλιά Ο Τσούπο-Μότινγκ άνοιξε το σκορ. Η εξέλιξη επηρέασε τους γηπεδούχους και στο φινάλε Αλάμπα (44’) και Σανέ (45+2’) είχαν ευκαιρίες για τους Βαυαρούς.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τις φάσεις του πρώτου. Η Παρί πρόσεξε περισσότερο τα νώτα της και προσπάθησε να φύγει στις αντεπιθέσεις αλλά πότε ο Εμπαπέ ήταν οφσάιντ, πότε ο Νόιερ προλάβαινε τις πάσες προς τον Νεϊμάρ και οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν το γκολ της ισοφάρισης.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν, τα έδωσαν όλα, αλλά δεν έφτιαξαν τις κλασικές ευκαιρίες όπως έκαναν στη Γερμανία για να πετύχουν ένα ακόμη γκολ και να φτάσουν στην ολική ανατροπή και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Παρί Σεν Ζερμέν(Μαουρίτσο Ποτσετίνο): Νάβας, Νταγκμπά, Κιμπεμπέ, Ντανίλο, Ντιαλό (59′ Μπάκερ), Παρέδες, Γκουέγε, Ντράξλερ (72′ Κεν), Νεϊμάρ, Ντι Μαρία (88′ Ερέρα), Εμπαμπέ

Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Ερναντές, Κίμιχ, Αλάμπα, Κομάν, Μίλερ, Ντέιβις (71′ Μουσιάλα), Τσουπό-Μότινγκ (85′ Χάβι Μαρτίνεθ).

Η Πόρτο επικράτησε εκτός έδρας της Τσέλσι με σκορ 0-1, ωστόσο η νίκη των Λονδρέζων με 0-2 στην Πορτογαλία ήταν αρκετή, προκειμένου να τους χαρίσει την πρόκριση στους “4” του Champions League.

Από το πρώτο λεπτό, από τις συνθέσεις κιόλας, είχε γίνει κατανοητό ότι ο Τόμας Τούχελ είχε σαν πρώτο σκοπό να προστατεύσει το 0-2 του πρώτου αγώνα. Τρεις κεντρικοί αμυντικοί, ο Χάβερτς ως ψευτοεννιάρι και η μπάλα στον αντίπαλο. Οι μπλε είχαν σαν πρώτο στόχο να κρατήσουν το μηδέν, να τρώνε χρόνο και αν βρουν την ευκαιρία να φύγουν σε κάποια κόντρα. Η Πόρτο ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Το σχήμα με τους πέντε μέσους και τον Μαρέγκα μπροστά έφερε ποσοστά κατοχής άνω του 60%, αλλά καμία ουσία και ελάχιστους κινδύνους.

Με εξαίρεση ένα δώρο του Μεντί (11’), το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε ο Κορόνα που δεν βρήκε καν εστία και ένα ηρωικό διπλό κόψιμο του Πέπε προ του Χάβερτς (27’), το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει την παραμικρή συγκίνηση, ήταν το μοναδικό ματς του φετινού Champions League που στα πρώτα 45 λεπτά δεν είχε προσπάθεια on target μαζί με αυτό της Φερεντσβάρος απέναντι στην Ντινάμο Κιέβου. Η είσοδος του Ταρέμι στο παιχνίδι ανακάτεψε λίγο την τράπουλα, με τον Ιρανό σέντερ-φορ να δίνει βοήθειες στον Μαρέγκα και να έχει την πρώτη καλή κεφαλιά, που όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Μεντί (67’). Οι Λονδρέζοι συνέχιζαν να παίζουν με τον χρόνο που κυλούσε υπέρ τους, με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο να κάνει all-in ένα τέταρτο πριν το τέλος, στην προσπάθεια του να ανακατέψει τακτικά το παιχνίδι. Τίποτα δεν άλλαξε όμως ούτε και τότε. Τα 9 κόρνερ των δράκων πέρασαν όλα ανεκμετάλλευτα απέναντι σε μία Τσέλσι που από το πρώτο λεπτό έπαιζε με το ρολόι, κάτι που φάνηκε από την πρώτη αλλαγή του Τούχελ που ήρθε στο… 86ο λεπτό! Τα πάντα έδειχναν 0-0, όμως στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ταρέμι εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό κενό που δημιουργήθηκε σε όλο το βράδυ στην αγγλική άμυνα, με τον Ιρανό να δίνει την νίκη γοήτρου στην Πόρτο, αλλά την Τσέλσι να περιμένει την πρόκριση και να περιμένει μία εκ των Ρεάλ Μαδρίτης ή Λίβερπουλ στα ημιτελικά.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Πούλισιτς, Χάβερτς (92’ Ζιρού) , Μάουντ (86’ Ζίγες).

ΠΟΡΤΟ: Μαρκεσίν, Μαναφά (76’ Λουίς Ντίας), Μπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού, Γκρούιτς (63’ Ταρέμι), Σέρτζιο Ολιβέιρα (84’ Φάμπιο Βιέιρα), Ουρίμπε, Κορόνα (76’ Νανού), Οτάβιο, Μαρεγκά (76’ Εβανίλσον).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ