Αποκλειστικό-Παύλος Παπαδημητρίου: Προς συμφωνία κυβέρνηση και ΚΑΕ ΠΑΟ για την παραχώρηση του κλειστού “Νίκος Γκάλης”

Tου Παύλου Παπαδημητρίου

Καλημέρα σας και πάμε κατ’ ευθείαν στο… «ψητό»! Όπως φαίνεται, η «μεταγραφική βόμβα» της απόκτησης του Μάριο Χεζόνια δεν είναι το μοναδικό από τα «δώρα» που επεφύλασσε κι επιφυλάσσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της ομάδας βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση για το γήπεδο στο οποίο θα «κτισθεί» το μπασκετικό μέλλον του ιστορικού και πολυνίκη ελληνικού συλλόγου. Και το γήπεδο αυτό δεν είναι άλλο από το Κλειστό «Νίκος Γκάλης». Μια έδρα πραγματικό «σπίτι» του Παναθηναϊκού, μέσα στην οποία εξελίχθηκαν οι έξι θριαμβευτικές πορείες για τη κατάκτηση των ισάριθμων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μπάσκετ.

Το Κλειστό του ΟΑΚΑ είναι, πέραν πάσης αμφιβολίας, το αγαπημένο των οπαδών του Παναθηναϊκού και βεβαίως έχει συνδεθεί στο μυαλό των Ελλήνων φιλάθλων και με την προσφορά της οικογένειας Γιαννακόπουλου στο σωματείο. Ποιος μπορεί στ’ αλήθεια να ξεχάσει τις συγκλονιστικές στιγμές που έχουν ζήσει οι φίλοι της ομάδας στις ευρωπαϊκές και στις ελληνικές διοργανώσεις με πρωταγωνιστές τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλους;

Όπως μαθαίνω, λοιπόν, τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όσο και άλλα κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης βλέπουν με πολύ καλό μάτι την περίπτωση της παραχώρησης του Κλειστού στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Οι πρώτες κρούσεις των «πράσινων» ήταν θετικές και ο κ. Αυγενάκης αναμένει να του υποβληθεί ένα πιο λεπτομερές σχέδιο προκειμένου να εκκινήσουν και οι επίσημες συζητήσεις.

Η κυβέρνηση θεωρεί δίκαιο και σωστό ένα τόσο μεγάλο brand της εγχώριας αθλητικής αγοράς να διαθέτει γήπεδο αντάξιο της ιστορίας του και των φιλοδοξιών του. Συμβαδίζει και με την πολιτική της, το σχέδιο που έχει ήδη εξαγγελθεί και αφορά στην ολική αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στο ΟΑΚΑ.

Η τυχόν παραχώρηση του «Νίκος Γκάλης» θα κινηθεί πάνω στο «γνωστό» πλαίσιο, όπως συνέβη ήδη με την ΚΑΕ ΑΕΚ και το Ολυμπιακό Κλειστό στα Άνω Λιόσια, με χρονικό πλαίσιο 50 ετών και βέβαια η κυβέρνηση θα έχει «το κεφάλι της ήσυχο» ως προς την αξιοποίηση ενός ακόμα (κι εμβληματικού μάλιστα) Ολυμπιακού Ακινήτου, που φέρει το βαρύ όνομα του κορυφαίου Έλληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών.

Έτσι, το έργο της Διπλής Ανάπλασης, με Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας, δεν θα περιλαμβάνει μπασκετικό γήπεδο. Υπενθυμίζω ότι τον περασμένο μήνα έγινε γνωστή η συμφωνία του (ελεγχόμενου από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο) ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με τον Δήμο Αθηναίων και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη συμμετοχή του στη Διπλή Ανάπλαση, υπό τον όρο ότι θα καλυφθούν πλήρως όλες οι ανάγκες του συλλόγου που «υπηρετούνται» μέχρι σήμερα από την ιστορική έδρα των πράσινων, το γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης.

Στο Κλειστό του ΟΑΚΑ, εφόσον οριστικοποιηθεί ο «γάμος», προφανώς και θα διαμορφωθούν όλοι οι χώροι για τις εμπορικές χρήσεις που θα φέρουν επιπρόσθετα έσοδα στα ταμεία της ΚΑΕ. Η αναβάθμισή του προβλέπεται πλήρης κι εντυπωσιακή, ώστε με την έξοδο από την πανδημία και το «άνοιγμα των θυρών» στον αθλητισμό, οι φίλοι του Παναθηναϊκού να νιώθουν το κλειστό του ΟΑΚΑ και ως μια ευκαιρία ψυχαγωγικής «απόδρασης» για όλη την οικογένεια!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ