Australian Open: Αυτός θα είναι ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στα ημιτελικά

Τον Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς, διεκδικώντας να περάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό ενός γκραν σλαμ. Ο Μεντβέντεφ είχε κερδίσει νωρίτερα σήμερα τον συμπατριώτη του Αντρέι Ρούμπλεφ με 3-0 σετ.

Ο 25χρονος Ρώσος είναι ο κακός δαίμονας του Έλληνας πρωταθλητή, καθώς η προϊστορία δεν τον ευνοεί. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2019 μετρούσε πέντε ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Μεντβέντεφ. Η “κατάρα” έσπασε στο ATP Finals, όταν ο Τσιτσιπάς πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ξεπέρασε με 2-0 το εμπόδιο του Ρώσου αντιπάλου του.

Oι δύο τενίστες δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, αν και ο Τσιτσιπάς δήλωσε ότι η κόντρα τους ανήκει στο παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μεντβέντεφ προέρχεται από τρεις σερί τίτλους (Paris Masters 2020, ATP Finals 2020, ATP Cup 2021) και έχει ξεχάσει τι θα πει ήττα. Συγκεκριμένα έχει να χάσει από τον περασμένο Οκτώβριο στη Βιέννη.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα μετά την τεράστια νίκη του απέναντι στον Ράφα Ναδάλ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ