Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός – Νέο “πάρτι” στην Τρίπολη

Έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και τον Βαλμπουενά μαέστρο, ο Ολυμπιακός πέρασε σαν… τρένο από την Τρίπολη επικρατώντας του Αστέρα με 4-0 για την 15η αγωνιστική της Superleague σημειώνοντας μάλιστα καταπληκτικά γκολ και παραμένει πρώτος με διαφορά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν «νωθρά» το ματς αφού κανείς δεν μπόρεσε να επιβάλλει την κυριαρχία του στον αγωνιστικό χώρο παρά τις διαθέσεις που έδειξαν. Ο Ολυμπιακός σταδιακά πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η άμυνα του Αστέρα ήταν καλά «διαβασμένη» και η «ερυθρόλευκη» υπεροχή δεν μεταφραζόταν σε ευκαιρίες. Στο 28ο λεπτό ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Νίκος Παπαδόπουλος, αποχώρησε τραυματίας, αφήνοντας τη θέση του στον Τσιφτσή και αυτό φάνηκε να αποσυντονίζει κάπως την άμυνα του Αστέρα, ενώ ο Ολυμπιακός ανέβασε απότομα στροφές την ίδια στιγμή.

Ο Τσιφτσής έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ελ Αραμπί σε τετ-α-τετ στην πρώτη μεγάλη φάση του ματς και από την εκτέλεση του Βαλμπουενά στο επόμενο λεπτό (35′) ο Σεμέδο με καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι άνοιξε το σκορ. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, άλλο ένα κόρνερ του Βαλμπουενά κατέληξε σε γκολ, αφού αυτή Ο τη φορά ο Γάλλος σημάδεψε τον Καμαρά, που με μονοκόμματο σουτ από τα όρια της περιοχής νίκησε τον Τσιφτσή και έκανε το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους» απλοποιώντας την κατάσταση.

Ο Μασούρας σε δύο περιπτώσεις (42′, 45’+1′) έχασε απίστευτες ευκαιρίες για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ κόντρα στον σαστισμένο Αστέρα και τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-2.

Παρα τη σαφώς μεγαλύτερη επιθετική του διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας αδυνατούσε να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η καταπληκτική εμφάνιση του Ουσεϊνού Μπα, που ήταν εξαιρετικός στις τοποθετήσεις και τις επεμβάσεις του σε όλο το ματς. Ακόμα κι όταν ο Σισέ πήρε τη θέση του Σεμέδο στο 59′ η αμυντική συνοχή του Ολυμπιακού παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα.

Στο 74′ ο Σισέ έστειλε την μπάλα άουτ με προβολή από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 76′ ο Φερνάντεθ αστόχησε στη μοναδική μεγάλη ευκαιρία του Αστέρα, στέλνοντας την μπάλα άουτ με πλασέ από τη μεγάλη περιοχή.

Ο Φορτούνης έδειξε την κλάση του στο 81′ κάνοντας το 3-0 με μια αριστουργηματική απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το τελικό 4-0 για τον Ολυμπιακό διαμόρφωσε ο Μπρούμα με αριστερό διαγώνιο πλασέ έπειτα από κάθετη μπαλιά του Καμαρά στο 86′.

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (28′ λ.τρ. Τσιφτσής), Τασουλής, Καστάνο, Σουάρεθ, Κώτσιρας, Βαλιέντε (70′ Καπίγια), Μπέλοκ, Σίτο (46′ Αλί Μπαμπά), Τίλικα, Κρέσπι (46′ Ριέρα), Λουίς Φερνάντεθ (77′ Τζίμας).

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο (58′ Σισέ), Μπα, Χολέμπας (85′ Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (58′ Φορτούνης), Μασούρας (76′ Ραντζέλοβιτς), Μπρούμα, Ελ Αραμπί (85′ Σουντανί).

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ