Ρομέν Γκροζάν: Χάνει το τελευταίο του Γκραν Πρι – Εκτός από το Άμπου Ντάμπι

Χάνει το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι που ολοκληρώνει τη σεζόν της F1, ο Ρομέν Γκροζάν, με τον Γάλλο να πετάει στην Ελβετία για να συνεχίσει την ανάρρωσή του από τους τραυματισμούς που υπέστη, στο φοβερό ατύχημα στο GP του Μπαχρέιν της περασμένης εβδομάδας. Αναγκασμένος να απουσιάσει από το GP του Σακχίρ, ο 34χρονος Γάλλος ήλπιζε να επιστρέψει στο Αμπού Ντάμπι στις 13 Δεκεμβρίου.

Ο Γκροζάν κατάφερε να βγει ζωντανός από το τρομερό ατύχημα την περασμένη εβδομάδα, παρά το ότι το αυτοκίνητό του είχε χωριστεί στα δύο και ξέσπασε φωτιά. Υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο πίσω μέρος των χεριών του, για τα οποία θα συνεχίσει να λαμβάνει θεραπεία στην Ελβετία, όπως δήλωσε σήμερα η ομάδα του Haas.

«Λυπάμαι πολύ που δεν θα μπορέσω να κάνω τον τελευταίο αγώνα στο Αμπού Ντάμπι και να είμαι με την ομάδα εκεί. ροσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε με τον γιατρό να ανακάμψουμε και να φτιάξουμε το χέρι μου, αλλά ο κίνδυνος στους αγώνες είναι πολύ μεγάλος για την ανάρρωση και την υγεία μου», είπε και πρόσθεσε: «Είναι μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις της ζωής μου, αλλά είναι προφανώς μία από τις σοφότερες».

Ο Γκροζάν είναι με τη Haas από το ντεμπούτο της αμερικανικής ομάδας F1 σεζόν το 2016. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Κέβιν Μάγκνουσεν θα αποχωρήσουν, με τη Haas να πηγαίνει σε μια ολοκαίνουργια σύνθεση με τον Μικ Σουμάχερ, γιο του επτά φορές πρωταθλητή Μίκαελ, και τον Νικίτα Μαζέπιν, γιο ενός Ρώσου δισεκατομμυριούχου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ