Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 83-89 (ΤΕΛΙΚΟ)

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ προσπάθησε όσο μπορούσε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως… λύγισε στο τέλος, γνωρίζοντας την ήττα με 89-83 στο ΟΑΚΑ. Το «τριφύλλι» είχε και απουσίες αφού έπαιξε χωρίς τους Μπεν Μπέντιλ, Ζακ Όγκαστ, Ίαν Βουγιούκα, αλλά και χωρίς τον αντικαταστάτη του Κίφερ Σάικς.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν από νωρίς να κυνηγούν την «ομάδα του στρατού», πραγματοποίησαν αρκετά comeback και έδειξαν μεγάλη διάθεση κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά στην τελευταία περίοδο έμειναν από δυνάμεις και υποχώρησαν στο 2-3. Από την άλλη, η σοβαρή και ποιοτική ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη παρά τα «κενά» διαστήματα που είχε, ήταν πιο ψύχραιμη στο τέλος και ανέβηκε στο 4-3.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν ξανά εξαιρετικός επιθετικά (19π.), οι Γιώργος Παπαγιάννης (10π., 4ρ.), Άαρον Ουάιτ (11π., 3ρ.) και Λευτέρης Μποχωρίδης (10π., 3ρ., 3ασ.) έδωσαν λύσεις, όμως η ομάδα του Γιώργου Βόβορα δεν μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση στο φινάλε.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε 13 πόντους (με 5/13 σουτ) και 7 ριμπαόυντ, ενώ ο Χάουαρντ Σαντ Ρος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 0/4 δίποντα και 0/4 τρίποντα.

Στην αντίπερα όχθη, διψήφιοι για τους νικητές ήταν οι Νταρούν Χίλιαρντ (14π. με 4/6 3π.), Ντάνιελ Χάκετ (13π.), Ουίλ Κλάιμπερν (13π. και 7ρ.) και Μάικ Τζέιμς (10π. με 3/9 σουτ και 5ασ.).Οι απ

ουσίες ανάγκασαν τον Γιώργο Βόβορα να ανακατέψει την τράπουλα από το ξεκίνημα, όμως η ΤΣΣΚΑ μπήκε με το πόδι στο… γκάζι (0-5 στο 2′) και πήρε διψήφιες διαφορές από πολύ νωρίς (3-15 στο 5′ με 3/3 3π. του Νταρούν Χίλιαρντ). Το επιθετικό «κρεσέντο» των Ιωάννη Παπαπέτρου – Άαρον Γουάιτ (5π. έκαστος) «ροκάνισε» την… απόσταση για τους γηπεδούχους (17-21 στο 9′) και το τρίποντο του Λευτέρη Μποχωρίδη έφερε το ματς στο σουτ, με τους «πράσινους» να επιστρέφουν άμεσα και να δείχνουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να «λυγίσουν» (20-22).

Το δεκάλεπτο έληξε με τους πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν ανακάμψει για τα καλά από το -13 (24-24 στο 10′) και τον Δημήτρη Ιτούδη να είναι σκεπτικός, για τον τρόπο που έχασε τη διαφορά η second unit του.

Ένα σερί 10-0 των Ρώσων έδωσε τον… τόνο στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου (26-36 στο 13′), με τον Μάικ Τζέιμς να μετράει μέχρι εκείνο το σημείο 7 ποντους και 5 ασίστ. Στη συνέχεια, οι Μοσχοβίτες «προκαλούσαν» τον Χάουαρντ Σαντ Ρος σε κάθε φάση δίνοντάς του χώρο.

Ο Κουβανός ήταν πολύ άστοχος, αλλά συνέχιζε να παίρνει αλόγιστα τις προσπάθειες (0/2 2π., 0/3 3π.) και οι φιλοξενούμενοι εδραίωσαν την υπεροχή τους, «εκτοξεύοντας» το προβάδισμά τους (29-46 στο 17′ με 75% στο τρίποντο).

Ωστόσο, το τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου μέρους είχε την υπογραφή του απολαυστικού Νεμάνια Νέντοβιτς, στον οποίον πήγε η μπάλα δικαίως. Ο Σέρβος σταρ ήταν… μια ομάδα μόνος του επιθετικά (16π., 2ρ., 3ασ. στο 20′) και η απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων μειώθηκε ξανά σε μονοψήφιο (42-51, ημίχρονο).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν στο παρκέ με φανερό focus στην άμυνα στο πρώτο μισό της περιόδου. Ο Γιώργος Παπαγιάννης βοήθησε αρκετά τους «πράσινους» και τα τρίποντα των Ιωάννη Παπαπέτρου – Μάρκους Φόστερ έφεραν νέα δεδομένα στην αναμέτρηση (52-53 στο 25′), με το «τριφύλλι» να πετυχαίνει άλλο ένα comeback από διψήφιες διαφορές.

Η ΤΣΣΚΑ… ανάσανε ευστοχώντας σε κάποιες βολές, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ να εκφράζει τα παράπονά του προς τους ρέφερι του παιχνιδιού (52-58 στο 26′). Ο Βόβορας επανέφερε τον «Νέντο» και η ομάδα του συνέχισε να είναι ανταγωνιστική. Όμως, οι φιλοξενούμενοι είχαν το «πάνω χέρι» (58-65 στο 30′), με τον Σαντ Ρος να μετράει πια 0/7 εντός πεδιάς.

To δύσκολο λέι απ του πολύτιμου Ντάνιελ Χάκετ έδωσε ακόμα ένα διψήφιο προβάδισμα στους Ρώσους, ο Σαντ Ρος δέχτηκε stop σε άλλη μία προσπάθειά του και τα… θεμέλια για το διπλό της ΤΣΣΚΑ έγιναν ακόμα πιο γερά (58-71 στο 32′).

Το νέο εντυπωσιακό σερί της ομάδας του Ιτούδη (10-0) ήταν εκείνο που στην ουσία… καθάρισε το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά του 4ου δεκαλέπτου. Στην τελική ευθεία ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε μείνει από δυνάμεις και δεν μπορούσε να επιστρέψει ξανά από διψήφιες διαφορές, απέναντι σε μια πιο ποιοτική αντίπαλο. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν από το ΟΑΚΑ με το διπλό (83-89).

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 42-51, 58-65, 83-89

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ