Ostrava Open: Άδοξος αποκλεισμός για τη Σάκκαρη – Λύγισε στην ανωτερότητα της Αζαρένκα

Μια ανάσα από τον τελικό του τουρνουά της Οστράβα έφθασε η Μαρία Σάκκαρη που ηττήθηκε στον ημιτελικό από τη Λευκορωσίδα Βικτόρια Αζαρένκα, Νο 14 του κόσμου.  Η Μαρία Σάκκαρη παρουσιάστηκε αγνώριστη στον κρίσιμο αγώνα και αποκλείστηκε με 6-1, 6-3 από τη Λευκορωσίδα που είναι πρώην Νο1 και κάτοχος 2 Australian Open.

Έτσι η Αζαρένκα θα παίξει την Κυριακή στον τελικό με τη νικήτρια του αγώνα της Μπράντι με την Σαμπαλένκα και θα διεκδικήσει τον 22ο τίτλο της καριέρας της σε μια χρονιά που έχει ήδη 2 τελικούς σε US Open και Western and Southern Open και έναν τίτλο. Η Σάκκαρη ξεκίνησε με πολύ καλά χτυπήματα τον αγώνα και είχε τέσσερα μπρέικ πόιντ στο πρώτο γκέιμ, αλλά στις λεπτομέρειες δεν κατάφερε να κάνει το 1-0 υπέρ της. Το γεγονός επηρέασε το παιχνίδι της και έδωσε την ψυχολογία στην Αζαρένκα, η οποία έκανε “πάρτι” στη συνέχεια.

Με πολλά λάθη, η Σάκκαρη επέτρεψε στη Λευκορωσίδα να πάρει εύκολα το πρώτο σετ με 6-1 γκέιμ, έχοντας ανεβάσει κι η ίδια κατά πολύ την απόδοσή της. Η Αζαρένκα ήταν φανταστική και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, βγάζοντας απίθανες άμυνες ακόμη και σε εξαιρετικά χτυπήματα της Ελληνίδας, η οποία προσπάθησε να “πιέσει” κι έτσι είχε πολλά άουτ, για να βρεθεί πίσω στο σετ με 4-0. Κάπου εκεί, η Σάκκαρη προσπάθησε να κάνει μια αντεπίθεση και με το πρώτο μπρέικ της στο παιχνίδι, μείωσε σε 4-3, ενώ είχε μπρέικ πόιντ για να κάνει και το 4-4 στο παιχνίδι, πριν το δικό της σερβίς.

Η Αζαρένκα κατάφερε όμως να “κρατήσει” το σερβίς της κι έκανε το 5-3 για να πάρει τελικά με νέο μπρέικ το σετ και τη νίκη στα ημιτελικά της Οστράβα. Η Ελληνίδα τενίστρια αποκλείστηκε έτσι με άδοξο τρόπο ένα “βήμα” πριν από τον τελικό της διοργάνωσης.

Πηγή: filathlos,gr, Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ