Επίσημο: Σιμάνσκι τετραετίας στην ΑΕΚ – ΦΩΤΟ

Παίκτης της ΑΕΚ θα συνεχίσει να είναι ο Νταμιάν Σιμάνσκι!

Η Ένωση με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την αγορά του Πολωνού χαφ από τη Αχμάτ Γκρόζνι, με τον 25χρονο παίκτη να υπογράφει συμβόλαιο ως το 2024, για το οποίο είχε συμφωνήσει από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και είχε έρθει στην ομάδα με εξάμηνο δανεισμό.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα καταβάλει στους Ρώσους 1,2 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις συν 150.000 ευρώ σε περίπτωσης εισόδου των κιτρινόμαυρων σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

H ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με την Αχμάτ Γκρόζνι για την αγορά των δικαιωμάτων του Ντάμιαν Σιμάνσκι, o οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με την ομάδα μας.

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1995, στην πόλη Κράσνικ της Πολωνίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της τοπικής ομάδας (Σταλ Κράσνικ) και το 2011 πήρε μεταγραφή στην Μπελχάτοφ, με την οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο δύο χρόνια αργότερα.

Την σεζόν 2016-17 αγωνίστηκε στη Γιαγκελόνια, ενώ στο τέλος της χρονιάς πήρε μεταγραφή για τη Βίσλα Πλοκ. Στον ενάμιση χρόνο που αγωνίστηκε εκεί μέτρησε 52 συμμετοχές, με οκτώ γκολ και οκτώ ασίστ, κερδίζοντας τη μεταγραφή του στην ρωσική Αχμάτ Γκρόζνι τον Ιανουάριο του 2019. Στον ένα χρόνο παρουσίας του στη Ρωσία κατέγραψε 13 συμμετοχές.

Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα ανδρών της Πολωνίας, με τη φανέλα της οποίας έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριου του 2018 στο παιχνίδι απέναντι στην Ιταλία (1-1) για το Nations League.

Από την ΑΕΚ αποκτήθηκε ως δανεικός με οψιόν αγοράς στις 14 του περασμένου Ιανουαρίου και μέχρι σήμερα μετράει 16 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας, έχοντας και μια ασίστ.

Ντάμιαν, καλή συνέχεια στην ομάδα μας και κάθε επιτυχία με την κιτρινόμαυρη φανέλα!».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ