Πρωταθλήτρια Βελγίου η Μπριζ

Πρωταθλήτρια Βελγίου και επισήμως ανακηρύχθηκε την Παρασκευή (15/05) η Κλαμπ Μπριζ.

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος είχε επιβεβαιώσει από τον περασμένο μήνα την απόφασή της να διακόψει οριστικά τη σεζόν, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, με το βελγικό σύλλογο να αναρτά στο Twitter την είδηση για την κατάκτηση του τίτλου.

Η Μπριζ είχε ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα, 15 βαθμών, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου και αυτομάτως μετά την εξέλιξη αυτή εξασφαλίζει και την είσοδό της στους ομίλους του Champions League της επόμενης περιόδου. Πρόκειται για τον 17ο τίτλο στην ιστορία του συλλόγου και τρίτο τις πέντε τελευταίες σεζόν. Το Βέλγιο ήταν η πρώτη χώρα της Ευρώπης που διέκοψε πρόωρα τη σεζόν, μετά από εβδομάδες αναστολής της και συγκεκριμένα από τα μέσα Μαρτίου.

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Pro League, ακόμη δεν είχε επικυρωθεί από τις ομάδες, κάτι που συνέβη στη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης. Η Μπριζ ανέβασε το Twitter την είδηση για την απόφαση της διοργανώτριας αρχής, αφού τα μέσα ενημέρωσης του Βελγίου είχαν μεταδώσει νωρίτερα τον υποβιβασμό της τελευταίας του πίνακα, Μπέβερεν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ