Κορονοϊός και αθλητές: Ποιον κίνδυνο αντιμετωπίζουν αν νοσήσουν – Η προειδοποίηση Γερμανού καθηγητή

Πολλά πρωταθλήματα ετοιμάζονται να επιστρέψουν όπως και χιλιάδες αθλητές εν μέσω πανδημίας και χωρίς εμβόλιο. Θα ξαναβρεθούν χωρίς φιλάθλους στους αγωνιστικούς χώρους.

Ένα από τα σπουδαιότερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα που θα ξεκινήσει ξανά με νέους κανόνες ασφαλείας είναι και αυτό της Budesliga, με ελάχιστους δημοσιογράφους να έχουν δικαίωμα να μπουν στα γήπεδα και τεστ να πραγματοποιούνται πριν από κάθε ματς. Μέσα σε ένα κλίμα ανασφάλειας και παρόλα τα νέα πρωτόκολλα ασφαλείας ο καθηγητής Βίλεμ Μπλοκ, από το Αθλητικό Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

“Υπάρχει ένας φόβος ότι οι κορυφαίοι αθλητές ενδέχεται να δουν το επίπεδο απόδοσής τους να πέφτει και να μην επιστρέφουν ποτέ σε αυτό”, δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: “Γενικά, η φυσική κατάσταση, το ανοσοποιητικό και το καρδιομυικό σύστημα των τοπ αθλητών, σημαίνει πως το ρίσκο για αυτούς είναι χαμηλό.

Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή εάν μικρές μολύνσεις, ή ακόμα και ήπια συμπτώματα, δεν προκαλούν ζημιά, όπως μικρές ουλές στους πνεύμονες μετά από φλεγμονή. Αυτή η ζημιά μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη ή μπορεί να διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πριν φτιάξει το σώμα. Είχαμε ήδη παίκτες που μολύνθηκαν στην Ευρώπη και θα ξέρουμε σύντομα αν θα επιστρέψουν στο 100%”.

Στη συνέχεια ο Γερμανός καθηγητής υποστήριξε ότι: “Οι παίκτες δεν είναι σε απόλυτη καραντίνα, είναι με τις οικογένειές τους, ακόμα και αν τους έχουν κάνει συστάσεις για να περιορίσουν τις επαφές τους. Και υπάρχουν επίσης κίνδυνοι κατά τη διάρκεια των αγώνων.Θα γίνουν τεστ σε όλους, αλλά δεν δουλεύουν τέλεια όλα τα τεστ για τον κορονοϊό. Υπάρχει ένα σχετικά μεγάλο περιθώριο λάθους”.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ