Premier League: Πράσινο φως από την κυβέρνηση για επανέναρξη τον Ιούνιο

Τα σχέδια της Premier League για την επανέναρξη της σεζόν τον Ιούνιο ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο μετά τη δήλωση του υπουργού Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού, Όλιβερ Ντόουντεν: «Η κυβέρνηση “ανοίγει την πόρτα” για να επιστρέψει το ποδόσφαιρο τον Ιούνιο».

Ο Ντόουντεν είπε ότι πραγματοποίησε μια «θετική συνάντηση» με τις αρχές ποδοσφαίρου – στην οποία συμμετείχαν, η Premier League, η αγγλική Football League και η Ποδοσφαιρική Ένωση – για το «σχέδιο προόδου» της επανεκίννησης του ποδοσφαίρου.

«Συμφωνήσαμε όλοι ότι θα προχωρήσουμε μόνο εάν είναι ασφαλές να το κάνουμε και η υγεία και η ευημερία των παικτών, των προπονητών και του προσωπικού έρχεται πρώτη» ανέφερε ο κυβερνητικός παράγοντας και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση ανοίγει την πόρτα για το ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο να επιστρέψει με ασφάλεια τον Ιούνιο. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει διευρυμένη πρόσβαση για τους οπαδούς να βλέπουν ζωντανά τους αγώνες και να διασφαλίζει ότι τα οικονομικά από την επιστροφή στη δράση να υποστηρίζουν την ευρύτερη οικογένεια ποδοσφαίρου».

Ενώ η κυβέρνηση έχει δώσει το «πράσινο φως», ο Ντόουντεν υποστήριξε ότι εναπόκειται στις ποδοσφαιρικές αρχές να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες για το πώς θα προχωρήσουν, με την κυβέρνηση να προσφέρει καθοδήγηση.

«Υπάρχει συνδυασμένη καλή θέληση για να επιτευχθεί αυτό για τους οπαδούς των ομάδων, την ποδοσφαιρική κοινότητα και το έθνος συνολικά» ανέφερε και κατέληξε: «Η κυβέρνηση και οι γιατροί μας θα συνεχίσουν να προσφέρουν την καθοδήγηση και υποστήριξη στο παιχνίδι πριν από οποιαδήποτε τελική απόφαση που θα θέσει σε εφαρμογή αυτά τα σχέδια.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ