Το πλάνο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων

To διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΕ, στη χθεσινή -μέσω τηλεδιάσκεψης- συνεδρίασή του, κατέληξε στο οριστικό πρόγραμμα των αθλημάτων του υγρού στίβου για το υπόλοιπο της χρονιάς, Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, πρόθεση της ομοσπονδίας είναι να ολοκληρώσει σχεδόν το σύνολο των διοργανώσεών της, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι θα υπάρχει το «πράσινο φως» από την αρμόδια Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ.

Πιο αναλυτικά, η ΚΟΕ προβλέπει ανά άθλημα τα εξής:

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Στόχος είναι η Α1 ανδρών και η Α΄ εθνική γυναικών να ξαναρχίσουν στις αρχές Ιουλίου και να ολοκληρωθούν εντός τριών εβδομάδων. Στους άνδρες, θα διεξαχθεί το υπόλοιπο της κανονικής περιόδου (απομένουν 4 αγωνιστικές) και, αν υπάρχει σύμφωνη γνώμη των σωματείων, τα πλέι-οφ. Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί μέσω της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Δεν θα γίνουν πλέι-άουτ και δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

Στις γυναίκες, θα διεξαχθεί ο όμιλος 1-5 της Γ΄ φάσης και στη συνέχεια τα πλέι-οφ, με τη σειρά των τελικών στις δύο νίκες (αντί για τρεις που προβλέπεται στην προκήρυξη). Μία εβδομάδα μετά το τέλος του πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί και το κύπελλο γυναικών, με την εκκρεμότητα της Α΄ φάσης (Βουλιαγμένη-Πανιώνιος) και στη συνέχεια το final-4.

Εντός του Ιουλίου θα ολοκληρωθεί και το πρωτάθλημα της Α2 ανδρών, όπου θα γίνουν οι υπόλοιποι αγώνες της Α΄ φάσης και στη συνέχεια, οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο θα παίξουν σε final-4, διεκδικώντας τα δύο εισιτήρια ανόδου. Δεν θα υπάρξουν υποβιβασμοί. Τις τρεις τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου προγραμματίζεται να συνεχιστεί Β΄ εθνική γυναικών, απ΄όπου η πρωταθλήτρια θα ανέβει στη μεγάλη κατηγορία, ενώ η Β΄ και η Γ΄ εθνική ανδρών μετατίθενται για το φθινόπωρο.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν, πάντα εφόσον καταστεί εφικτό, τα πρωταθλήματα νέων ανδρών, νέων γυναικών, εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων, ενώ οι αντίστοιχες διοργανώσεις μίνι παίδων και μίνι κορασίδων μετατίθενται για το φθινόπωρο.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η ΚΟΕ ξεκαθαρίζει ότι θα ολοκληρώσει τα εθνικά πρωταθλήματα μέχρι το τέλος Αυγούστου, εφόσον καταστεί δυνατή η επιστροφή όλων των αθλητών στα κολυμβητήρια ως τις 30 Ιουνίου. Σε μία τέτοια περίπτωση, τα ηλικιακά πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε επίπεδο περιφερειών ως εξής:

– Ανατολική Μακεδονία-Θράκη (στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας ή στο Εθνικό Θεσσαλονίκης, αν δεν έχει δοθεί άδεια για κλειστές εγκαταστάσεις).

– Περιφέρεια Θεσσαλονίκης για τα σωματεία Θεσσαλονίκης, Σερρών, Βέροιας, Νάουσας, στο Εθνικό κολυμβητήριο.

– Περιφέρεια Ηπείρου, για τα σωματεία Ηπείρου, Πτολεμαίδας, Κοζάνης, στο κλειστό κολυμβητήριο των Ιωαννίνων ή στο ανοιχτό της Αρτας

– Περιφέρεια Θεσσαλίας, για τα σωματεία Θεσσαλίας, Καρπενησίου, Λαμίας, Κατερίνης, στο ανοικτό κολυμβητήριο του Βόλου.

– Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο κλειστό κολυμβητήριο της Πάτρας ή στο ανοιχτό του Λουτρακίου

– Περιφέρεια Κρήτης-Ρόδου, στο ανοιχτό κολυμβητήριο Ηρακλείου

– Σωματεία Αττικής, Εύβοιας, Νησιών Αιγαίου, στο ΟΑΚΑ.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης θα διεξαχθεί μία εβδομάδα μετά τα ηλικιακά, με ταυτόχρονη διεξαγωγή αγωνισμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Θα μετάσχουν μόνο αθλητές/τριες με όρια πρόκρισης και κάθε ένας ή μία θα μπορεί να “πέσει” σε μέχρι τρία ατομικά αγωνίσματα. Η τελική κατάταξη θα προκύψει από την ενοποίηση των αποτελεσμάτων ανά αγώνισμα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα open water μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα γυναικών θα διεξαχθεί από 17-20 Σεπτμεβρίου και το αντίστοιχο των νεανίδων από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου. Ματαιώνονται οι διοργανώσεις κορασίδων και παγκορασίδων, αλλά για την κατηγορία κορασίδων Α΄, επειδή θεμελιώνει μοριοδότηση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα δημιουργηθεί ειδική κατάταξη από τους αγώνες της κατηγορίας νεανίδων. Υπάρχει το ενδεχόμενο οι αγώνες καλλιτεχνικής κολύμβησης να γίνουν με τηλεδιάσκεψη (βιντεοσκόπηση και βαθμολόγηση κριτών από απόσταση).

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Εφόσον συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΠΕΝ και Α΄-Β΄ κατηγορίας θα γίνουν από 10 έως 13 Αυγούστου και για τις κατηγορίες Γ΄ και Δ΄ από 23 έως 25 Οκτωβρίου. Οι αγώνες θα γίνουν στο ΟΑΚΑ και η συμμετοχή αθλητών από σωματεία της περιφέρειας (Θεσσαλονίκη και Βόλος) θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα μετακινήσεων.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Θα διεξαχθεί ενιαίο πρωτάθλημα για όλες τις κατηγορίες (και την ΟΠΕΝ), σε τέσσερις περιφέρειας: Νότια Ελλάδα στην Αθήνα, Βόρεια Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη, Κρήτη στα Χανιά και Νησιά Αιγαίου στη Χίο. Οι αγώνες θα γίνουν εντός του πρώτου 15νθημέρου του Αυγούστου, με την προϋπόθεση ότι θα έχει μεσολαβήσει χρονικό διάστημα 45 ημερών από την έναρξη της λειτουργία του Κολυμβητηρίου.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ