Ισπανία: Επιστρέφουν στις προπονήσεις Primera και Segunda Division

Με ανακοίνωσή της, η LaLiga επιβεβαίωσε όσα ήταν λίγο-πολύ γνωστά από την προηγούμενη εβδομάδα: οι ομάδες των δύο πρώτων επαγγελματικών κατηγοριών της Ισπανίας, LaLiga Santander και LaLiga SmartBank, επιστρέφουν μέσα στην εβδομάδα στις προπονήσεις. Στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι να ολοκληρωθούν τα δύο πρωταθλήματα της τρέχουσας σεζόν μέσα στο καλοκαίρι.

Η ανακοίνωση της LaLiga συνοδεύεται από δήλωση του προέδρου, Χαβιέ Τέμπας, ο οποίος αναφέρει: «Αυτή η κρίση είχε σοβαρό αντίκτυπο σε όλους μας. Η επιστροφή του ποδοσφαίρου είναι ένα σημάδι πως η κοινωνία προχωρά προς μία νέα κανονικότητα. Θα φέρει πίσω, επίσης, ένα στοιχείο της καθημερινότητας που οι άνθρωποι στην Ισπανία και σε όλο τον κόσμο, γνωρίζουν και αγαπούν. Η υγεία των ανθρώπων είναι υψίστης σημασίας, οπότε έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο για τη διαφύλαξη της υγείας όλων των εμπλεκομένων καθώς εργαζόμαστε για την επανεκκίνηση της LaLiga. Οι περιστάσεις είναι πρωτόγνωρες, ωστόσο ελπίζουμε να αρχίσουμε να παίζουμε ξανά τον Ιούνιο και να ολοκληρώσουμε αυτό το καλοκαίρι τη σεζόν 2019/20».

Σύμφωνα με τη LaLiga, η επιστροφή του ποδοσφαίρου θα συμβαδίσει με την ανάκαμψη ενός πολύ σημαντικού οικονομικού παράγοντα που αντιπροσωπεύει το 1,37% του ισπανικού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος και δημιουργεί 185.000 θέσεις εργασίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ