Ισπανία: Συμφωνία για την επανέναρξη των προπονήσεων

Το Ισπανικό Ανώτερο Αθλητικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε ότι η διοργανώτρια Αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, έχουν συμφωνήσει, σχετικά με τους όρους για την επιστροφή στις προπονήσεις, που έχουν σταματήσει, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Το Ανώτερο Αθλητικό Συμβούλιο (CSD), η LaLiga και η RFEF έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την επιστροφή στις προπονήσεις», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, με την σημείωση πως η όποια απόφαση, εξαρτάται από την εξέλιξη της πανδημίας.

Οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν στην προπόνηση «όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες και με αυστηρά πρωτόκολλα υγείας, χωρίς όμως να προσδιορίζεται συγκεκριμένη ημερομηνία. Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, η LaLiga έχει ήδη σκιαγραφήσει την επιστροφή μέσω πρωτοκόλλου, το οποίο περιλαμβάνει (μεταξύ άλλων προστατευτικών μέτρων) ελέγχους και τεστ, καθώς επίσης την μετάβαση από τις ατομικές στις ομαδικές προπονήσεις.

Στις 7 Απριλίου, πρόεδρος της LaLiga, Χαβιέ Τομπας, δήλωσε ότι επιθυμεί την επανέναρξη του πρωταθλήματος, με πιθανές ημερομηνίες, τις 28-29 Μαΐου, 6-7 Ιουνίου και 28 Ιουνίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ