Gazzetta dello Sport: “Μόνο ο κορονοϊός σταμάτησε τον Ολυμπιακό”

Το κεντρικό θέμα της Gazzetta dello Sport έχει… Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, υπάρχουν μόνο τέσσερις ομάδες που δεν έχουν χάσει φέτος σε ευρωπαϊκές λίγκες. Όμως οι διοργανώσεις τους δεν είναι στο τοπ 15 της βαθμολογίας της UEFA. Οι Invincibles (Αήττητοι) του 2019-2020 είναι οι Πειραιώτες του Πέδρο Μαρτίνς με 66 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έχει 20 νίκες και 6 ισοπαλίες, ενώ το πρωτάθλημα ως γνωστόν σταμάτησε λόγω του κορονοϊού (πριν την έναρξη των πλέι οφ).

Οι τέσσερις Invincibles δεν έχουν κατακτήσει ακόμα τα πρωταθλήματα των χωρών τους αλλά είναι κοντά. Το θέμα της Gazzetta dello Sport αναφέρει πως ο Ολυμπιακός, Νο17 του ranking της UEFA, είναι επτά βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ αλλά στην ουσία πρόκειται για 14 λόγω της ποινής του ΠΑΟΚ από την Πειθαρχική της ΕΠΟ. Το κείμενο κάνει λόγο και για την ποινή της Ξάνθης και το θέμα της πολυϊδιοκτησίας αλλά και για τον Ιβάν Σαββίδη με το ματς του 2018 με την ΑΕΚ και ότι ο ΠΑΟΚ θα προσφύγει στο CAS.

Οι Ιταλοί για τον Ολυμπιακό στέκονται στο πόσο κυρίαρχος είναι επιθετικά με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του, καθώς έχει την καλύτερη επίθεση με 53 γκολ, 2 ανά ματς. Επίσης την τοπ άμυνα έχοντας δεχθεί μόλις 9 γκολ (στο +44 η διαφορά των γκολ που βάζει με τα γκολ που δέχεται) και τον καλύτερο φορ, τον Ελ Αραμπί με 17 γκολ στο πρωτάθλημα. Επίσης ότι η τελευταία ομάδα που σταμάτησε τον Ολυμπιακό ήταν η ΑΕΚ του Καρέρα στο 0-0 προς τα τέλη του Γενάρη, που ήταν η μόνη ισοπαλία των Πειραιωτών στα τελευταία δέκα ματς τους.

Οι άλλες τρεις ομάδες που είναι αήττητες ως τώρα στα πρωταθλήματα τους είναι η Λουντογκόρετς στην Βουλγαρία, με 16 νίκες και 7 ισοπαλίες, η Μακάμπι Τελ Αβίβ με 19 νίκες και 7 ισοπαλίες, αλλά και η Γιουρόπα από το Γιβραλτάρ που έχει 16 νίκες σε 17 ματς.Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ