Κορονοϊός: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Λυκογιάννης – Συγκλονίζουν τα λόγια για την κατάσταση στην Ιταλία

Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται ο Μπάμπης Λυκογιάννης, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στην Ιταλία, με τον Έλληνα αριστερό μπακ της Κάλιαρι να υπογραμμίζει πως δεν αποκλείεται μέσα στον Απρίλιο τα κρούσματα να φτάσουν τα 2 εκατομμύρια.

Αρχικά, ο Λυκογιάννης τόνισε: “Την περασμένη Τρίτη (10/3) πήγαμε στην προπόνηση και περιμέναμε να δούμε τι θα μας πουν. Μας έδιωξαν και μας είπαν να επιστρέψουμε το Σάββατο, ενώ αργότερα μας ειδοποίησαν ότι παγώνουν τα πάντα μέχρι το άλλο Σάββατο (21/3). Βέβαια, έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα, μάλλον θα καθυστερήσει περισσότερο η διακοπή των προπονήσεων”.

Στη συνέχεια, είπε: “Είναι λίγα τα κρούσματα του Covid-19, δεν είμαστε κόκκινη ζώνη όπως στο βορρά. Τη Δευτέρα κοντά στο σπίτι μου είδα ένα ασθενοφόρο. Από μέσα βγήκαν κάποιοι που φορούσαν αυτές τις ειδικές στολές προστασίας και πήραν έναν ασθενή. Προφανώς θα ήταν ένα από αυτά τα κρούσματα. Όπως γνωρίζετε, τα πάντα είναι κλειστά εκτός από τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία. Τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά και έτσι πρέπει. Εδώ λένε ότι υπάρχει περίπτωση μέσα στον Απρίλιο να φτάσει η Ιταλία τα 2.000.000 κρούσματα από τον κορονοϊό. Έτσι, όλοι έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Στο δρόμο υπάρχει περίπτωση να σε σταματήσει η αστυνομία και αν διαπιστώσουν ότι δεν πηγαίνεις σε φαρμακείο ή σούπερ μάρκετ, συλλαμβάνεσαι. Επίσης, μας έχουν δώσει ένα ειδικό έντυπο, σαν υπεύθυνη δήλωση, που το συμπληρώνουμε και αναφέρει ότι πηγαίνουμε στη δουλειά μας, στην προπόνησή μας. Αυτό θα δείχνουμε στις αρχές, όταν μας ενημερώσουν ότι αρχίζουν ξανά οι προπονήσεις”.

Ο Λυκογιάννης μίλησε και για το πώς περνάει τις ώρες του, κλεισμένος στο σπίτι: “Εκτός Σαρδηνίας δεν φεύγει κανείς. Είναι σαφής εντολή από τον σύλλογο, αφού σε περίπτωση που ερχόμουν Ελλάδα θα έπρεπε με την επιστροφή μου να μπω σε καραντίνα για 14 μέρες. Με τους συμπαίκτες και τους φίλους που έχω εδώ δεν συναντιόμαστε καθόλου. Κάθομαι σπίτι με γυμναστήριο, ταινίες, playstation μέχρι να περάσει. Προσπαθώ να μένω ψύχραιμος, ακολουθώ τους κανονισμούς”.

Την ίδια ώρα η οικογένειά του στην Αθήνα ανησυχεί: “Λογικό είναι. Μιλάμε κάθε μέρα. Θα με ήθελαν κοντά τους, αλλά γνωρίζουν ότι αυτή είναι η δουλειά μου, είμαι επαγγελματίας και δεν γίνεται να φύγω”.

Ο Λυκογιάννης δεν κρύβει την ανησυχία του για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα: “Πιστεύω ότι σε δύο εβδομάδες υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολες καταστάσεις αν όλοι δεν αφομοιώσουν το πιο απλό μήνυμα: μείνετε στο σπίτι και να έχετε ελάχιστες επαφές. Μόνο έτσι θα σταματήσει. Ακούω διάφορα από Ελλάδα και εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, δεν θα σταματήσει ποτέ. Κι εδώ αψήφιστα το πήραν στην αρχή”.

Τέλος, ο άσος της Κάλιαρι σημείωσε πως ο κορονοϊός μεταφέρθηκε στη Σαρδηνία από τον βορρά: “Όταν ξεκίνησε η κρίση, έφυγε πολύ κόσμος από Μιλάνο γιατί έχουν εξοχικά στη Σαρδηνία. Λογικά μετέφεραν τον ιό”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ