Ερντογάν: Παρέδωσε τη φανέλα της εθνικής Τουρκίας στον Λάρκιν

Από τα χέρια του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέλαβε τη φανέλα της εθνικής Τουρκίας ο Σέιν Λάρκιν. Έχοντας λάβει πρόσφατα την τουρκική υπηκοότητα, με σκοπό να ενισχύσει την εθνική Τουρκίας, ο Αμερικανός γκαρντ της Αναντολού Εφές και της Euroleague πόζαρε δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο, με τους δύο άνδρες να κρατούν από κοινού τη φανέλα της εθνικής Τουρκίας με το νούμερο μηδέν, το Σάββατο (8/2). Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το στιγμιότυπο κατά την εκδήλωση εγκαινίων του νεόδμητου “Burhan Felek Athletics Stadium” στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ήταν πασιχαρής και συνομίλησε αρκετή ώρα με τον Σέιν Λάρκιν. Εξάλλου, ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη τον Δεκέμβριο την επιθυμία του να δει τον αστέρα της Euroleague να αγωνίζεται με το εθνόσημο της Τουρκίας στο στήθος.

Στα εγκαίνια του “Burhan Felek Athletics Stadium” παραβρέθηκαν επίσης ο υπουργός Νεότητας και Αθλητισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Μουχαρέμ Κασάπογλου, ο πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας Χέντο Τούρκογλου και ο προπονητής της πρωτοπόρου της Euroleague Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν.

Ο γεννημένος το 1992 Σέιν Λάρκιν θα βρεθεί στον δρόμο της Εθνικής Ελλάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά τον ερχόμενο Ιούνιο. Ο Αμερικανός γκαρντ θα είναι ο νατουραλιζέ των Τούρκων στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά. Η Ελλάδα έχει κληρωθεί να αγωνιστεί στο Προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί στον Καναδά (23-28/6), με αντιπάλους τον διοργανωτή Καναδά, την Κίνα, την Ουρουγουάη, την Τσεχία και την Τουρκία. Οι Τούρκοι βρίσκονται στον άλλο όμιλο, κάτι που σημαίνει ότι αν η Ελλάδα προκριθεί από τον δικό της όμιλο ενδέχεται να βρει απέναντί της την Τουρκία, είτε στον ημιτελικό, είτε στον τελικό.

Το ευρωπαϊκό κοινό… υποκλίνεται κάθε εβδομάδα στο ταλέντο του Σέιν Λάρκιν, το οποίο και ξεδιπλώνει στα παρκέ της Euroleague ως παίκτης της ομάδας της Κωνσταντινούπολης Αναντολού Εφες. O Αμερικανός πόιντ γκαρντ αναδείχθηκε μάλιστα τέσσερις διαδοχικές φορές MVP μιας αγωνιστικής τον προηγούμενο μήνα (18η-21η), οδήγησε την Αναντολού Εφές σε έξι νίκες σε ισάριθμα ματς μέσα στον Ιανουάριο και… όπως αναμενόταν αναδείχθηκε MVP του μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ