Πανιώνιος – ΟΦΗ: Πέρασαν από τη Νέα Σμύρνη οι Κρητικοί

Τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΟΦΗ στη Νέα Σμύρνη. Οι Κρητικοί επικράτησαν με 2-1 του Πανιωνίου για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Φιγκεϊρέδο άνοιξε το σκορ στο 8′, αλλά στο 48′ ο Μιλόγεβιτς έκανε το 1-1. Ο Τσιλιανίδης στο 56′ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Ο 25χρονος επιθετικός έχασε πέναλτι στο 56′.

Ο ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο μπήκε πολύ δυνατά και ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη καλή ευκαιρία. Στο 8′ ο Τσιλιανίδης εκτέλεσε το κόρνερ και με κεφαλιά ο Φιγκεϊρέδο έκανε το 0-1. Αυτό ήταν το πέμπτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Οι Κρητικοί παρά το γεγονός ότι είχαν τον απόλυτο έλεγχο δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ.

Στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος κατάφερε στο 48′ να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Μετά από ωραία ενέργεια του Μιλόγεβιτς η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το «παρθενικό» του γκολ στην Super League.

Αυτό το γκολ αφύπνισε τους φιλοξενούμενους που στο 56′ αφού «έκρυψαν» την μπάλα, την… «εμφάνισαν» στα δίχτυα του Κότνικ με τον Τσιλιανίδη να χρίζεται σκόρερ.

Στο 69′ ο Τσιλιανίδης έχασε μοναδική ευκαιρία να γίνει το πρόσωπο της αναμέτρησης. Εχοντας ένα γκολ και μία ασίστ αποφάσισε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Φιγκεϊρέδο. Η εκτέλεση αλά Πανένκα, όμως, κατέληξε άουτ…

Στις καθυστερήσεις ο Πανιώνιος έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Τσιλούλης βγήκε τετ α τετ με τον Σωτηρίου, αντί να κάνει το σουτ προσπάθησε να δώσει στον Αραμπούλι, αλλά ο Μαρινάκης έδιωξε σωτήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες και οι φίλαθλοι των δύο ομάδων κατέθεσαν λουλούδια στην μνήμη της Ρενάτας. Η φίλαθλος του Πανιωνίου έφυγε από τη ζωή νικημένη από την επάρατη νόσο.

Διαιτητής Κατσικογιάννης

Κάρτες: Εμμανουηλίδης, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κόρμπος, Παπανικολάου – Μεγιάδο, Φιγκεϊρέδο, Βαζ

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Κότνικ, Μασούρας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς (46′ Κιάκος), Κόρμπος, Οικονομίδης (46′ Παπανικολάου), Τσιλούλης, Εμμανουηλίδης, Μιλόγεβιτς (78′ Γρίβας), Αραμπούλι.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Στάικος, Βαζ (77′ Μάνος), Σεμέδο (88′ Σεμέδο), Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ