Λίβερπουλ: «Πάρτι» τίτλου στο «Κινγκ Πάουερ»

Με τον πιο εμφατικό τρόπο «γιόρτασε» η Λίβερπουλ την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Στο ντέρμπι της Boxing Day της Premier League, οι «κόκκινοι» διέλυσαν με 4-0 την Λέστερ στο «Κινγκ Πάουερ» και, πλέον, για να μην πάρουν αυτό τον τίτλο θα πρέπει να συμβούν «σημεία και τέρατα».

Η 17η νίκη για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σε 18 ματς (έχει μόλις μία ισοπαλία) ήρθε να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της έναντι των αντιπάλων της στην εφετινή κούρσα του πρωταθλήματος. Μέσα σε 8 λεπτά η Λίβερπουλ πέτυχε τρία γκολ, μετατρέποντας σε «πάρτι» την αναμέτρηση με την δεύτερη πιο φορμαρισμένη ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος, Λέστερ, η οποία παρά την ήττα της παραμένει στην 2η θέση της κατάταξηςΣτο πρώτο πεντάλεπτο οι Reds είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Στο 1΄ τη σουτ του Αρνολντ έδιωξε ο Σμάιχελ, στο 2΄ο Μανέ έβαλε λάθος το πόδι του και στο 5′ από λάθος του Έβανς, ο Σαλάχ δεν μπόρεσε να σκοράρει. Έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν ξανά το γκολ, ο Κεϊτά έβγαλε μοναδική μπαλιά, ο Σαλάχ πέρασε τον Σμάιχελ, δεν κοντρόλαρε σωστά και αστόχησε. Η Λίβερπουλ είχε τον απόλυτο έλεγχο, κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 31′ για να έρθει το γκολ! Ο Αρνολντ έβγαλε την ασίστ και ο Φιρμίνο με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

To σκηνικό στην επανάληψη είχε μόνο έναν πρωταγωνιστή, τη Λίβερπουλ! Οι παίκτες της έκαναν ό,τι ήθελαν στο King Power απέναντι σε μια νωθρή και χωρίς επιλογές Λέστερ. Οι “κόκκινοι” είχαν τον έλεγχο και στο 72′ βρέθηκαν στην άσπρη βούλα. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Σογιουντσού έδιωξε με το χέρι και ο Μίλνερ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Αρνολντ έκανε την ασίστ και ο Φιρμίνο σημείωσε το 3-0. Στο 78′ ο Αρνολντ έβαλε τη σφραγίδα του σε μια ονειρική βραδιά για την ομάδα του. Η αντίστροφη μέτρηση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος άρχισε…

Πηγή: Filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ