Έκλεισε το ραντεβού με τον Φέντερερ ο Τσιτσιπάς – Πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε απέναντι στον δυνατό Filip Krajinovic, ωστόσο βρήκε τον δρόμο για να φτάσει στη νίκη και να προκριθεί στα ημιτελικά της Βασιλείας, σφραγίζοντας τη μονομαχία του με τον Roger Federer.

Παρότι βρέθηκε πίσω στον αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε τελικά με 3-6, 6-4, 6-4, του Filip Krajinovic και πανηγύρισε την πρόκριση του για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Swiss Indoor.

Σχεδόν 2 ώρες χρειάστηκε ο Στεφ για να πάρει το ματς, βγάζοντας 38 winners εκ των οποίον οι 15 ήταν άσσοι, ενώ έκανε και συνολικά 22 αβίαστα λάθη.

Στο 1ο σετ ο Στέφανος δεν φάνηκε ιδιαίτερα απειλητικός, καθώς δεν άσκησε πίεση σε κανένα service game στον αντίπαλο του. Αντιθέτως, στην 2η ευκαιρία που παρουσιάστηκε στον Krajinovic έφτασε στο break, στο 5ο game (3-2).

O Σέρβος ήταν αρκετά καλός και πιέζοντας ακόμα περισσότερο τον Τσιτσιπά, κατάφερε να του σπάσει ακόμα μια φορά το σερβίς στο 9ο game, κλείνοντας μάλιστα και το σετ με 6-3.

Αρκετά πιο ανεβασμένος ο Στεφ στο 2ο σετ, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 3ο μόλις game (2-1), με break, ξεφεύγοντας μετέπειτα με 3-1. Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μετέπειτα έφτασε στην επικράτηση του σετ με 6-4.

Στο καθοριστικό σετ ξεκίνησε και πάλι αρκετά δυνατά ο Τσιτσιπάς κάνοντας break στο 1ο μόλις game, αλλά ο Σέρβος δεν τον άφησε να ξεφύγει, παίρνοντας το πίσω στο αμέσως επόμενο (1-1).

Μέχρι και το 6ο game στο σκορ επικρατούσε ισορροπία, αλλά σε εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς, πήρε το πάνω χέρι και έσπασε το αντίπαλο σερβίς (4-3). Αυτή η διαφορά φάνηκε αρκετή για να φτάσει μετέπειτα στην κατάκτηση του 3ου σετ με 6-4 και στην πρόκριση του στα ημιτελικά της Βασιλείας.

Για μια θέση στον τελικό της ATP World Tour 500 διοργάνωσης, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Roger Federer, ο οποίος τον περιμένει από εχθές εκεί, καθώς προκρίθηκε χωρίς αγώνα, διότι ο Stan Wawrinka απέσυρε την συμμετοχή του λόγω τραυματισμού.

Federer και Τσιτσιπάς έχουν συναντηθεί 2 φορές κατά το παρελθόν, έχοντας από μια νίκη έκαστος. Ο Τσιτσιπάς επικράτησε στην 1η τους αναμέτρηση στην Αυστραλία με 6-7 (11), 7-6 (3), 7-5, 7-6 (5), στην φάση των “16”.

Ο Ελβετός πήρε τη ρεβάνς στον τελικό του Ντουμπάι, εκεί όπου επιβλήθηκε του Έλληνα τενίστα Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, με 6-4, 6-4.

Πηγή: tennisnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ