Παπανικολάου: Έκλεισε στόματα ο Σπανούλης

Ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε στην εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη και έδωσε σύνθημα για περισσότερη δουλειά ενόψει συνέχειας, λίγο μετά την εύκολη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βαλένθια.

«Δεν έχουμε κερδίσει κάτι. Κάναμε μία πολύ σημαντική νίκη για να αλλάξει λίγο η ψυχολογία μετά από μία δύσκολη εβδομάδα. Όλοι οι παίκτες θέλουν να δείξουν στον επόμενο προπονητή πως μπορούν να βοηθήσουν. Δουλέψαμε πολύ καλά με τον κόουτς Κεμζούρα, πολύ συγκεντρωμένοι. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Η εικόνα δεν αλλάζει σε μία μέρα, αλλά πιστεύω ότι μέσα από την δουλειά μπορούμε να βελτιωθούμε», ανέφερε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ λίγο μετά το τέλος του αγώνα με την Βαλένθια, προτού προσθέσει:

«Κάναμε μία νίκη στην έδρα μας, όχι σε μία από τις δυνατές ομάδες με βάση το ρόστερ. Μας χαροποιεί η νίκη σήμερα, αλλά έρχονται δύσκολες αποστολές και δύσκολοι αγώνες μπροστά μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και θέλουμε να βελτιωθούμε».

Για το πλάνο, ανέφερε: «Οι έξτρα πάσες βγήκαν και από την άμυνα της Βαλένθια και εμείς δουλέψαμε σε αυτό, να βρίσκουμε λύσεις μέσα από την ανισορροπία της αντίπαλης άμυνας. Ο Βασίλης έκλεισε τα στόματα όσων είχαν να πουν κάτι γι’αυτόν και έκανε πιο εύκολη την δουλειά μας».

Για την άμυνα και την εικόνα: «Αυτή η ομάδα έτσι έχει μάθει να κερδίζει, από την άμυνα. Η εικόνα μας επέστρεψε αρκετά χρόνια πριν. Κάναμε μία καλή εμφάνιση, αυτό μας έκανε ξεχωριστούς τα προηγούμενα χρόνια και θεωρώ πως όσοι μας είδαν το χάρηκαν πολύ. Πρέπει να συνεχίσουμε όμως, δεν έγινε κάτι. Η δουλειά συνεχίζεται».

Για την Euroleague και τον υψηλό βαθμό δυσκολίας: «Όλες οι ομάδες είναι δυνατές, δεν υπάρχει εύκολο ματς. Το λένε όλοι όσοι ασχολούνται με την Euroleague. Υπάρχει εξαιρετικό ταλέντο, οι λεπτομέρειες κάνουν μερικές ομάδες να ξεχωρίζουν. Θέλει πολλή προσπάθεια, η Euroleague γίνεται όλο και πιο δύσκολη, δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο».

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ