Η δήλωση του Αντετοκούνμπο που θα συζητηθεί: Γιατί είπε ότι ένιωθε σαν φυλακισμένος

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε στη δράση, καθώς αγωνίστηκε στο ματς της preseason του ΝΒΑ με τους Γιούτα Τζαζ, όπου εντυπωσίασε με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ σε 21 λεπτά.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο άσος των Μπακς μίλησε στους δημοσιογράφους και σχολίασε με αρκετή δόση χιούμορ, αλλά και ειλικρίνεια τις διαφορές στο στυλ παιχνιδιού σε ΝΒΑ και FIBA.

Αρχικά είπε: «Οι συμπαίκτες μου μού έλεγαν να χαλαρώσω, ότι είναι μόνο το πρώτο μου ματς. Πάντα πρέπει να προσπαθείς, όμως, σωστά; Μού αρέσει να παίζω σκληρά. Πάντα προσπαθώ να δίνω ό,τι έχω. Τα λεπτά μου είναι στο χέρι του κόουτς. Αν δεν με θέλει εκεί έξω, είναι απόφασή του, αλλά ποτέ δεν… μετράμε το πόσο σκληρά θα παίζω. Πιστεύω πως αυτό θέλει από μένα».

Ερωτηθείς για το πρώτο κάρφωμα που έκανε, σχολίασε, αναφερόμενος και στις διαφορές με τη FIBA: «Ένιωσα πολύ καλά! Όταν έπαιζα στη FIBA, ένιωθα σαν… φυλακισμένος! Ήταν σαν να βγήκα από το κλουβί και τώρα είμαι ελεύθερος! Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα, που έπαιξα μπροστά από τους οπαδούς μας, μαζί με τους συμπαίκτες μου».

Για το ότι δεν έκανε το γνωστό «mean mug», δήλωσε: «Είναι λίγο νωρίς ακόμα. Ελπίζω να βγει πολύ μέσα στη σεζόν!».

Για το double double του, τόνισε: «Τα στατιστικά δεν έχουν σημασία. Ως Γιάννης, η δουλειά μου είναι να τους καλύπτω όλους, να παίρνω ριμπάουντ, να τρέχω, να είμαι παντού και πρέπει να είμαι σε καλή κατάσταση γι’ αυτό».

Τέλος, ένας εκπρόσωπος Τύπου τού ζήτησε διευκρίνιση για το «φυλακισμένος» που ανέφερε νωρίτερα και ο «Greek Freak» συμπλήρωσε: «Οι κανονισμοί, ο τρόπος που παίζεται το μπάσκετ (στη FIBA), το spacing. Κάθε φορά που είχα τη μπάλα, ένιωθα ότι έπαιζα μόνος εναντίον πέντε. Ήταν δύσκολο, τελείως διαφορετικό. Προτιμώ το ΝΒΑ πιο πολύ (γέλια)».Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ