Υπό παραίτηση ο Ελβετός διαιτητής του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, επειδή η ομοσπονδία του τον έβγαλε ψεύτη

Μετά τον 34χρονο Γερμανό Σάσα Στέγκεμαν, που έπαιξε στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, η ΚΕΔ στράφηκε στον κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερο του, τον Ελβετό Στέφαν Κλόσνερ, για τη «μονομαχία» των δικέφαλων ΑΕΚ και ΠΑΟΚ την Κυριακή (29/9, 19:30) στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο 38χρονος ρέφερι είναι και αυτός μέλος της δεύτερης κατηγορίας της UEFA, ενώ το σήμα της ΦΙΦΑ το πήρε το 2012.

Σε επτά χρόνια ευρωπαϊκής καριέρας, δηλαδή, κατάφερε να προβιβαστεί μόλις μία φορά, ξεκινώντας από την 3η κατηγορία!

Στην πρώτη κατηγορία της Ελβετίας ανέβηκε το 2010 και έχει στο ενεργητικό του 152 αγώνες στη Super League, 89 στην Challenge League και 34 στο Κύπελλο, ενώ η… χάρη του έφτασε μέχρι και τη Σαουδική Αραβία όπου τη σεζόν 2017-18 διαιτήτευσε στον αγώνα Φαϊσάλι-Αλ Φατέχ (0-2) για το πρωτάθλημα. Έχει παίξει ακόμη σε τέσσερα παιχνίδια για τη Bundesliga την τετραετία 2011-2015.

Τον… άδειασαν

Ο Στέφαν Κλόσνερ, βιολόγος στο επάγγελμα, από τον περασμένο Μάιο βρίσκεται στο επίκεντρο του ελβετικού πρωταθλήματος και τελεί υπό παραίτηση, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, αφού πρώτα η Επιτροπή Εφέσεων της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τον «άδειασε» μεγαλοπρεπώς!

Στις 30 Μαΐου σφύριξε στον αγώνα Ξαμάξ-Ααράου (0-4) για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Στο 52ο λεπτό, με το σκορ στο 0-3, δεν έδωσε πέναλτι στους γηπεδούχους, ο επιθετικός των οποίων Ραφαέλ Νουτσόλο έτρεξε κοντά του και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Κλόσνερ τον απέβαλε.

Στο φύλλο αγώνα σημείωσε ότι ο παίκτης της Ξαμάξ τον έφτυσε. «Άκουσα τον ανάλογο θόρυβο και ένιωσα ότι με έχουν φτύσει στο γόνατο και στο χέρι», είπε ο Κλόσνερ για τον Νουτσόλο που δεν έχει και την καλύτερη φήμη ως χαρακτήρας, αφού διαμαρτύρεται συνεχώς.

Σε πρώτο βαθμό ο 36χρονος επιθετικός τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές, αλλά η Ξαμάξ έκανε έφεση και δικαιώθηκε.

Υπό παραίτηση, παίζει χωρίς κίνητρο

Η απόφαση εξόργισε τον Κλόσνερ που εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί στο τέλος της περιόδου.

«Δεν το χρειάζομαι αυτό πια και προτιμάω να περνάω διαφορετικά τα Σαββατοκύριακα μου. Το κίνητρο φεύγει, δεν έχω πια διάθεση. Γιατί δεν με πιστεύουν, τι σημαίνει αυτό, πού οδηγεί; Πώς προέκυψε η αθώωση του Νουτσόλο;», αναρωτήθηκε.

Ο Νουτσόλο, από τη μεριά του, ισχυρίστηκε ότι «η επίθεση δεν μπορεί να αποδειχθεί παρά την αξιοπιστία του διαιτητή».

Από την Επιτροπή υποστήριζαν ότι «δεν υπάρχει καμία εικόνα που να δείχνει τον Νουτσόλο να στρέφει το κεφάλι του προς τον διαιτητή. Επίσης, λόγω της απόστασης των δύο ανδρών, πολύ δύσκολα θα μπορούσε οποιοδήποτε φτύσιμο να ακουμπήσει τα δύο συγκεκριμένα σημεία του σώματος και ο ήχος από το φτύσιμο δύσκολα θα μπορούσε να ακουστεί σε ένα γεμάτο γήπεδο».

Ο δε πρόεδρος της Επιτροπής, Έρνεστ Στέχελιν, τόνισε: «Κατανοώ τον Κλόσνερ. Η αναφορά του δεν είναι αναμφισβήτητη. Είναι, όμως, σαν την καθημερινότητα. Όταν συμβαίνει ένα ατύχημα στον δρόμο και δέκα μάρτυρες ρωτούνται σχετικά, συνήθως έχεις έντεκα απόψεις».

Τουλάχιστον, τον Κλόσνερ τον στήριξε ο επικεφαλής των Ελβετών διαιτητών, Ντάνι Βερμελίνγκερ, ο οποίος έκανε λόγο για έλλειψη υποστήριξης από τις αρχές. «Είναι κρίμα που ένας από τους καλύτερους διαιτητές της Ελβετίας παραιτείται εξαιτίας της συμπεριφοράς των παικτών στο γήπεδο και της έλλειψης υποστήριξης από τις αρχές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ