Νικήτρια η 19 χρονη Αντρεέσκου στον τελικό του US Open – «Λύγισε» την Σερένα – ΒΙΝΤΕΟ

Μετά τη Ναόμι Οσάκα και την Κόκο Γκοφ, το γυναικείο τένις απέκτησε ένα ακόμα κορίτσι… θαύμα.

Πρόκειται για την 19χρονη Καναδή Μπιάνκα Αντρεέσκου, η οποία έγινε η πρώτη νικήτρια Grand Slam που έχει γεννηθεί από το 2000 και μετά και η μοναδική από τη χώρα της που κατακτά τρόπαιο αυτής της κατηγορίας.

Για να το κάνει αυτό χρειάστηκε 1 ώρα και 40’ κόντρα στην έμπειρη Σερένα Ουίλιαμς που είχε τη φανατική υποστήριξη του κοινού στην προσπάθειά της να κατακτήσει τον 24ο τίτλο σε επίπεδο Grand Slam, αλλά νικήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 7-5).

Η Αντρεέσκου κατάφερε διπλό μπρέικ στο σερβίς της Γουίλιαμς σε καίριο σημείο στο πρώτο σετ και αυτό στάθηκε αρκετό για να κάνει το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ήταν ισοπεδωτική στο ξεκίνημα, φτάνοντας μια… ανάσα από τη νίκη όταν προηγήθηκε με 5-1 και σέρβιρε για την τελική επικράτηση. Όμως, η μεγάλη Γουίλιαμς έκανε επική αντεπίθεση και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5.

Η νεαρή και Νο.5 πλέον Αντρεέσκου, όμως, δεν έχασε την ψυχραιμία της, έκανε μπρέικ στο σερβίς της Αμερικανίδας και ήταν αυτή που πανηγύρισε τον τίτλο στην πρώτη συμμετοχή της σε τελικό Grand Slam.

Η Καναδή θα φύγει από τη Νέα Υόρκη με το ποσό των 3,85 εκατ. δολαρίων, ενώ η φιναλίστ Σερένα Γουίλιαμς θα δει στον τραπεζικό της λογαριασμό το ποσό των 1,9 εκατομμυρίων.

ΠΗΓΗ: FILATHLOS.GR

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ