Σκουρτόπουλος: Έχουμε μια ευκαιρία στα χέρια μας

Στην αστοχία της Εθνικής στα ελεύθερα σουτ στάθηκε σε δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά το παιχνίδι κόντρα στις ΗΠΑ, ενώ αναφέρθηκε και στον “τελικό” με την Τσεχία.

«Το περιμέναμε, μπορεί να είσαι 50 χρόνια στο γήπεδο και να είναι ένα παιχνίδι ζωής. Είπαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να χαρούμε το παιχνίδι. Στην άμυνα κάναμε καλή δουλειά, μας βγήκε η ζώνη. Με τα δυνατά χέρια των Αμερικανών είναι δύσκολο να βρεις λύσεις. Στα ανοιχτά σουτ έπρεπε να έχουμε ένα μίνιμουμ 10% περισσότερη ευστοχία. Αν εξαιρέσεις επτά πόντους στο τέλος τους κρατήσαμε κάτω από τους 65 πόντους. Αν έμπαιναν ένα-δύο σουτ σε συγκεκριμένο τάιμινγκ. Μετά αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Δευτέρας και θέλαμε να κρατήσουμε πιο φρέσκα τα παιδιά» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ο πάγκος της Αμερικής δεν μπορεί να γίνει καλύτερος. Πρέπει να μας παραδειγματίσει ο τρόπος συμπεριφοράς προς όφελος της ομάδας τους. Δείχνουν πώς πρέπει να το χειριζόμαστε. Είναι τιμή για εμάς και για όλους».

Για την Τσεχία, δήλωσε: «Άλλο παιχνίδι και αντίπαλος. Άλλη πίεση και προσανατολισμός. Εμείς έχουμε στα χέρια μας μία ευκαιρία, όχι εύκολη. Να έχουμε κοντή μνήμη και να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν είναι εύκολο αλλά εφικτό. Να είμαστε πιο ομαδικοί και ισορροπημένοι. Το δίδυμο Καλάθης-Σλούκας θα είναι περισσότερη ώρα μαζί».

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ