Μουντομπάσκετ: Με το απόλυτο στη δεύτερη φάση η Βραζιλία

To Μαυροβούνιο «πάλεψε» στο πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια γύρισε από το -15 (από 56-41 σε 73-72), αλλά οι Βραζιλιάνοι ήταν ανώτεροι, κέρδισαν με 84-73 για την 3η αγωνιστική του Μουντομπάσκετ, έκαναν το 3-0 στην πρώτη φάση και θα μεταφέρει τρεις νίκες στην επόμενη φάση της διοργάνωσης που διεξάγεται στην Κίνα.

Η εικόνα του παιχνιδιού

Ο αγώνας είχε μικρό ενδιαφέρον και αυτό ήταν κυρίως… ελληνικό. Η ήττα της Ελλάδας από τη Βραζιλία στο προηγούμενο ματς είχε αφήσει ουσιαστικά την πρώτη θέση στη «σελεσάο», όμως μία πιθανή ήττα από το αποκλεισμένο Μαυροβούνιο θα μπορούσε να βοηθήσει την Εθνική μας σε πιθανές ισοβαθμίες στην δεύτερη φάση, αν φυσικά έρθει και η νίκη-πρόκριση στο μεσημεριανό (15:00) ματς με τη Νέα Ζηλανδία.

Τελικά το σενάριο αυτό δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα, έστω κι αν χρειάστηκε να δούμε ένα μικρό «θρίλερ». Το 56-41 των Βραζιλιάνων στα μέσα της τρίτης περιόδου έδειξε πως το ματς είχε νικητή από νωρίς. Όμως, οι Μαυροβούνιοι αντέδρασαν, βάδισαν στα… χνάρια του πρώτου ημιχρόνου (έχαναν με 43-38 στο 20′) και με συνεχόμενα καλάθια πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής (73-72), τέσσερα λεπτά πριν το τέλος.

Κάπου εκεί μίλησε, όμως, η ποιότητα και η καλή ψυχολογία των Βραζιλιάνων που «έτρεξαν» ένα γρήγορο σερί 8-0 (80-72, 38′) και ουσιαστικά «καθάρισαν» το ματς, καταφέρνοντας να βγουν αήττητοι από τον όμιλο και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για κάτι σπουδαίο, αφού με μία νίκη στη δεύτερη φάση θα βρεθούν μία… ανάσα από την πρόκριση στην οκτάδα!

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Μαρσελίνιο Χουέρτας με 16 πόντους και 6 ασίστ, ενώ στους 14 σταμάτησε ο Κριστιάνο Φελίτσιο. Από τους ηττημένους, που έμειναν στο 0-3, «πάλεψε» ο Ντέρεκ Νίντχαμ με 16 πόντους και 10 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 43-38, 66-54, 84-73.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ