Τελικοί ACB: Πρωταθλήτρια μέσα στη Βαρκελώνη η Ρεάλ – ΒΙΝΤΕΟ

Πρωταθλήτρια Ισπανίας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και πέμπτη στα τελευταία 7 χρόνια είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, που επικράτησε με 74-68 της Μπαρτσελόνα και πανηγύρισε τον τίτλο μέσα στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου της.

Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο, αυτή την φορά, δεν «αυτοκτόνησαν» με τον τρόπο που έγινε στο τρίτο παιχνίδι, «τσακίζοντας» με μια τρομερή άμυνα τους «μπλαουγκράνα», για να επιβεβαιώσουν, ότι καμία ομάδα δεν συγκρίνεται μαζί τους τα τελευταία χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, συνεχίζοντας τη δική τους δυναστεία εντός κι εκτός συνόρων από το 2011 κι έπειτα, στην εποχή του Ισπανού τεχνικού. Το δίδυμο των Φακούντο Καμπάτσο (15 π., 9 ρ., 6 ασ.) και Έντι Ταβάρες (10 π., 13 ρ.) ξεχώρισε για τους «μερένγκες», ενώ εξαιρετικός ήταν με 12 πόντους ο Ρούντι Φερνάντεθ. Οι 16 πόντοι με 4 ασίστ του Κέβιν Πάνγκος, όπως και οι 12 πόντοι με 5 ριμπάουντ του Κρις Σίνγκλετον, δεν ήταν αρκετοί για τους Καταλανούς.

Ο Ρούντι ξεκίνησε να «πυροβολεί» και οι Καμπάτσο-Ράντολφ συνέχισαν για το +11 της Ρεάλ στο πρώτο 5λεπτο (8-19), με τον Πάνγκος να εμφανίζεται από τον πάγκο αντί του κάκιστου Ερτέλ και να προσφέρει λύσεις στους γηπεδούχους (21-24). Ο ίδιος έδωσε το πρώτο προβάδισμα στο σκορ στους γηπεδούχους στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου (27-26), με την άμυνα των φιλοξενούμενων να βάζει τότε «στοπ» και τον Αγιόν να κερδίζει «μάχες», ώστε η “Βασίλισσα” να προηγηθεί με 37-33 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Ρούντι και Ράντολφ ανέλαβαν ξανά δράση, για να πάρει ξανά διψήφια διαφορά η Ρεάλ (37-47 στο 25′), με τον Πέσιτς να βλέπει πως οι Πάνγκος-Κούριτς δεν είχαν συμπαραστάτες και, πολύ λογικά, στο τέλος της τρίτης περιόδου η ομάδα του «κυνηγούσε» το σκορ (47-55). Η “Μπάρτσα” συνέχισε να σκοράρει… με το στανιό και με τον Ταβάρες να είναι «φόβητρο» και επιπλέον οι παίκτες του Λάσο στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου είχαν διψήφια διαφορά (45-55). Ο Χάνγκα και ο Ρίμπας «ξύπνησαν» στο τέλος, αλλά αυτό δεν έφτανε για την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς, με το φινάλε να βρίσκει ακόμη μια φορά πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεκάλεπτα: 21-24, 33-37, 47-55, 68-74

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ