Nations League: Στον τελικό με ανατροπή η Ολλανδία – ΒΙΝΤΕΟ

Η Αγγλία τα έκανε θάλασσα στην παράταση, όπου φάνηκε να λυγίζει από την κούραση και η Ολλανδία με ανατροπή (3-1) προκρίθηκε στον τελικό του Nations League.

Το παιχνίδι «σημαδεύτηκε» από τα τραγικά λάθη των αμυντικών των δύο ομάδων, καθώς από τέτοια προήλθαν τα τρία από τα τέσσερα γκολ που σημειώθηκαν.

Η ομάδα του Κούμαν ήταν κακή στο πρώτο μέρος, καλύτερη στο δεύτερο, όμως έπρεπε να ακυρωθεί ένα γκολ του Λίνγκαρντ για οφσάιντ με τη χρήση VAR και να έρθουν δύο «δώρα» της αγγλικής άμυνας για να έρθει το τελικό 3-1 για τους Οράνιε.

Το ματς είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα του, αλλά όχι και φάσεις. Όμως στο 30′ ο Ντε Λιχτ, σε μια φάση που έδειχνε να ελέγχει την την κατάσταση, έχασε τον έλεγχο της μπάλας και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Ράσφορντ, ο οποίος πρόλαβε να την τσιμπήσει, δίνοντας πέναλτι στην Αγγλία.

Ένα πέναλτι που εκτέλεσε αυτός που το κέρδισε και άνοιξε το σκορ (0-1) στο 32′, βάζοντας μπροστά την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Τα Λιοντάρια είχαν ευκαιρία για το 0-2 στο 37′ από την κάθετη του Σάντσο για τον Ράσφορντ, αλλά ο Νταμφρίς με τρομερό τάκλιν πρόλαβε.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν συναρπαστικό. Η μεγάλη ευκαιρία του Σάντσο στο 54′, με την κοντινή κεφαλιά που μπλόκαρε ο Σίλεσεν, λίγο έλειψε να… τιμωρηθεί δευτερόλεπτα μετά από τον Ντεπάι, ο οποίος όμως δεν νίκησε τον Σίλεσεν.

Αυτό, τελικά έγινε στο 73′, από τον παίκτη που… ευθυνόταν για το 0-1, τον Ντε Λιχτ. Σε μια εκτέλεση κόρνερ, ο αμυντικός του Αγιαξ νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά έκανε το 1-1. Και λίγο μετά, στο 78′, ο Φαν Ντε Μπέεκ θα μπορούσε να τους βάλει και μπροστά στο σκορ αλλά αστόχησε από κοντά.

Αφού δεν το έκανε, στο 83′ για λίγο η Ολλανδία βρέθηκε πίσω με 1-2 με το πλασέ του Λίνγκαρντ στην αντεπίθεση των Αγγλων, αλλά η εξέταση του VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ, πολύ οριακό, οπότε το ματς παρέμεινε στην ισοπαλία.

Και παρέμεινε ως τη λήξη, για να οδηγηθούν έτσι σε παράταση οι ομάδες, αφού ο Ντεπάι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων αστόχησε από κοντά, ενώ στην απέναντι εστία στο 96′, ο Στέρλινγκ έκανε πλασέ από πλάγια αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στην παράταση είδαμε τους Άγγλους να χαρίζουν δύο γκολ και μαζί την πρόκριση στην Ολλανδία. Οι παίκτες του Κούμαν είχαν περισσότερες δυνάμεις, ήταν καλύτεροι στον έξτρα χρόνο και στο 97’ έφτασαν στην ανατροπή. Ο Τζόουνς έκανε λάθος και ναι μεν ο Πίκφορντ έσωσε την Αγγλία στην πρώτη προσπάθεια του Ντεπάι, όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στη συνέχεια. Ο Προμές πρόλαβε τον Γουόκερ, στον οποίο τελικά πιστώθηκε το γκολ για το 2-1, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα από το δικό του πόδι στην προσπάθεια να εμποδίσει τον αντίπαλό του.

Ακολούθησαν ακόμη δύο ευκαιρίες για τους Ολλανδούς, που είχαν τον έλεγχο και στο 114’ δέχθηκαν ακόμη ένα «δώρο», αυτή τη φορά από τον Μπάρκλεϊ για να τελειώσουν τα πάντα. Ο μέσος της Τσέλσι έδωσε την μπάλα στον Ντεπάι και εκείνος την ασίστ στον Προμές, που έκανε το τελικό 3-1 προ κενής εστίας και με τους οράνιε να παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσουν στο Ντραγκάο την Πορτογαλία.

Ολλανδία (Κούμαν): Σίλεσεν, Νταμφρίς, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Μπλιντ, Ντε Ρουν (68′ Φαν Ντε Μπέεκ), Ντε Γιονγκ, Βαϊνάλντουμ, Μπεργκβάιν (91′ Πρόπερ), Μπάμπελ (68′ Πρόμες), Ντεπάι.

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Ράις (105′ Άλι), Ντελφ (77′ Χέντερσον), Σάντσο (61′ Λίνγκαρντ), Στέρλινγκ, Μπάρκλεϊ, Ράσφορντ (46′ Κέιν).

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ