Στους «16» του Roland Garros ο Τσιτσιπάς

Μπορεί να μην έπιασε την καλύτερή του απόδοση, μπορεί να χρειάστηκε δύο μέρες, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε τον στόχο του και έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο δεύτερος Έλληνας τενίστας, για πρώτη φορά μετά το 1936 και τον Λάζαρο Στάλιο, που φτάνει μέχρι τον τέταρτο γύρο του Roland Garros.

Για να το καταφέρει αυτό ο “Στεφ” επικράτησε με 7-5, 6-3, 6-7 (5), 7-6 (6) επί του Φιλίπ Κραΐνοβιτς σε ένα ματς που ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Τσιτσιπά, ο οποίος έμεινε πίσω στο σκορ με 3-1 χάρη σε γρήγορο break του Κραΐνοβιτς. Ο “Στεφ” άρχισε να ανεβάζει σιγά-σιγά την απόδοσή του και παρά τα πολλά αβίαστα λάθη που έκανε, έφερε το σετ στα ίσα (4-4), ενώ στη συνέχεια κάνοντας break στο σερβίς του αντιπάλου του στο δωδέκατο game, το κατέκτησε με 7-5.

Το δεύτερο σετ ήταν μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Ο Τσιτσιπάς έκανε λιγότερα λάθη και ταυτόχρονα ανέβασε όλα τα στατιστικά του. Μπορεί και πάλι να μην έκανε το ιδανικό παιχνίδι, όμως η αγωνιστική του άνοδος ήταν αρκετή για να του χαρίσει το δεύτερο σετ. Έκανε γρήγορα το break στο τέταρτο game του δεύτερου σετ και στη συνέχεια απλά κράτησε το σερβίς του για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 6-3

Στο τρίτο σετ η εικόνα του αγώνα ανατράπηκε. Με δύο break o Κραΐνοβιτς κατάφερε να προηγηθεί με 5-2 και στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του με μεγάλη δυσκολία για το 5-3. Σε εκείνο το σημείο είχαμε μίνι σύσκεψη εντός του κορτ ανάμεσα στην οργανωτική επιτροπή και τους δύο παίκτες.

Ο υπεύθυνος του Roland Garros μίλησε τόσο με τον Τσιτσιπά όσο και με τον Κραΐνοβιτς και αποφάσισε να συνεχιστεί το παιχνίδι για δύο game ακόμα. Αυτή η απόφαση του ευνόησε τον Τσιτσιπά ο οποίος αρχικά έκανε break στο σερβίς του αντιπάλου του και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να κάνει το 5-5 πριν διακοπεί το παιχνίδι.

Η συνέχεια του τρίτου σετ δόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, εκεί όπου οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους στα δύο επόμενα games και όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Ο Έλληνας τενίστας συνέχισε τα πολλά λάθη που έκανε την Παρασκευή και έτσι ο Κραΐνοβιτς μείωσε σε 2-1.Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ