Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του Champions League

Μαδρίτη, Παύλος Παπαδημητρίου

Α, είναι ένα υπέροχο πρωινό αυτό της 1ης Ιουνίου 2019 που ξημέρωσε ο καλός Θεός εδώ στη Μαδρίτη.Τώρα το πως θα καταλήξει η μέρα πάλι ο καλός Θεός -και μόνον αυτός-ξέρει… Εμείς που έχουμε το προνόμιο να βρισκόμαστε στην ισπανική πρωτεύουσα κοιτάμε ήδη το ρολόι που θα μετράει αντίστροφα μέχρι να πάρουμε τον δρόμο για το υπερσύγχρονο Metropolitano.

Το γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης στο οποίο ονειρεύονταν να μπουν απόψε ο Τσόλο Σιμεόνε και οι παίκτες του…. Αντ’ αυτών (και αντί των Πεπ Γκουαρντιόλα κι Ερνέστο Βαλβέρδε όπως πολλοί πίστευαν) στους πάγκους θα πάρουν θέση ο Αργεντίνος Μαουρίτσιο Ποκετίνο της Τότεναμ και ο Γερμανός Γιούργκεν Κλοπ της Λίβερπουλ. Διακύβευμα ,προφανώς,η κούπα που όλοι ονειρεύονται, αυτή του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ποιος θα το σηκώσει;;;

Το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου (και βάλε) δεν απαντιέται εύκολα. Εντάξει,υπάρχει ένα καθαρό φαβορί στο στοίχημα: Η Λίβερπουλ. Fair. Όμως για τους Λονδρέζους ποιος θα «εγγυηθεί» ότι «αυτό ήταν, δεν μπορούν παραπάνω»;;; Ουδείς. Γιατί όλοι – μα όλοι – θυμούνται τις επικές προκρίσεις επί της Μάντσεστερ Σίτι και του Άγιαξ. Κι έλα τώρα εσύ ποδοσφαιρόφιλε να βγάλεις άκρη!

Οι προπονητές αστέρια

Ο Κλοπ – με βούλα διανοούμενος του ποδοσφαίρου του 2020- έχει εξελίξει την ομάδα στο συν 70% απ’ την ημέρα που ανέλαβε. Ο άλλος μέγας εργάτης που… δεν ζητά μεταγραφές (η χαρά των προέδρων), μάστορας στο on going διάβασμα του παιχνιδιού και σούπερ «κλεφτοκοτάς» και το λέω για καλό αυτό το τελευταίο.

Οι τερματοφύλακες γίγαντες

Ο Γάλλος Λιορίς παγκόσμιος πρωταθλητής στα γήπεδα της Ρωσίας. Ο Βραζιλιάνος Άλισον βγάζει την ψυχή των οπαδών με την μπάλα στα πόδια αλλά οι επεμβάσεις του (και κυρίως αυτή στο ματς με τη Νάπολη στο 93´) ήταν βάση εισόδου στον τελικό.

Δυο παίκτες που όμοιοί τους δεν υπάρχουν

Ο κολοσσός Βαν Ντάικ για τη Λίβερπουλ: «Διαβάζει» το παιχνίδι, πηδάει στον ουρανό, τον ντριμπλάρεις με αίτηση, σκοράρει, προπονητής γηπέδου, ψυχάρα, η λατρεία του cop, leader.

Το «κομπιούτερ» Έρικσεν για την Τότεναμ

Τα καλύτερα πόδια τα οποία κατευθύνονται από μυαλό υψηλότατων προδιαγραφών. Κάθετο παιχνίδι μοναδικό, ιδανικό timing επιλογής πάσας ή σουτ, δικαίως θα πάει στη Ρεάλ για να συγκροτήσει δίδυμο – φωτιά με τον Αζάρ.

Μπροστά περιμένουμε τον Κέιν και βέβαια υπάρχουν οι Σον και Μόουρα για την Τότεναμ. Απέναντι; Μανέ,Σαλάχ και πιθανότατα Φιρμίνιο. Γιορτές – πανηγύρια – τηλεοράσεις που έχει πει σε μια μετάδοση του ο μέγας Μανώλης Μαυρομάτης.

Ως οπαδός εύχομαι η Λίβερπουλ να επιβάλλει τον τρελό ρυθμό της και να καθαρίσει νωρίς για να σηκώσουμε το 6ο! Έχει όμως να παίξει μπάλα τρεις εβδομάδες…

Ως ποδοσφαιρόφιλος εύχομαι να ζήσουμε κάτι από τις επαναληπτικές ημιτελικές βραδιές, τα γκολ, την εναλλαγή των συναισθημάτων, την υπέροχη τρέλα του ποδοσφαίρου.

Σημειώστε και κάτι: Την ώρα της σέντρας το θερμόμετρο θα δείχνει 30!!

Θα μπορούσα πολλά να γράψω ακόμη για τη μάχη της Βρετανίας, αλλά ήρθαν οι Άγγλοι κάτω από τα παράθυρα του ξενοδοχείου μας στην πλατεία Κολόν!

Πως το έλεγε ο γίγας Βέγγος καλοί μου άνθρωποι;;;;Εεεεεεεεεεεεεεεέφυγααααααααααααααααα!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ