Νίκησε τον ΠΑΟΚ και το σήκωσε η Κ17 του Ολυμπιακού

Το σερί του ΠΑΟΚ «έσπασε» ο Ολυμπιακός, καθώς οι μικροί του Δικεφάλου του Βορρά μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League πέραν των ανδρών και στις Κ19 και Κ15, δεν κατάφεραν να σηκώσουν και εκείνο των Κ17.

Με το γκολ του Ντόρτη στο ξεκίνημα της επανάληψης οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-0 των ασπρόμαυρων στο Αγρίνιο και πανηγύρισαν τον έκτο τίτλο στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης κύλησε με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να βρουν ρυθμό και να περιορίζονται σε ένα αναγνωριστικό παιχνίδι. Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν την απόδοσή τους και πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο 24’ είχαμε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς όταν ο Κεραμίδας σούταρε με το δεξί και ο Μπαλωμένος έδιωξε δίχως να αιφνιδιαστεί. Στο 34’ ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από το γκολ όταν ο Σαπουντζής πλάσαρε από καλή θέση και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έδιωξε εντυπωσιακά.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Λιάτσος μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Τσάβου δεν κατάφερε από θέση τετ α τετ να βρει στόχο και κάπως έτσι οι Πειραιώτες σπατάλησαν μία ακόμα πολύ σημαντική ευκαιρία για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική στιγμή για το πρώτο μέρος, με τον ρυθμό να πέφτει στο τελευταίο πεντάλεπτο και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Ολυμπιακό, αφού στο 50’ οι τυπικά φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα. Ο Ντότης έπιασε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 61’ η ομάδα του Πειραιά έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της όταν ο Μπαλωμένος είχε απάντηση στο σουτ του Σουρλή.

Όπως είναι λογικό, ο ΠΑΟΚ, όντας πίσω στο σκορ, προσπάθησε να αντιδράσει και απαντήσει, προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν αρχικά με τον Ντάικο και εν συνεχεία με τον Πιπιλιάρη να βλέπει τον Αρσενιάδη να σταματά το σουτ του πάνω στη γραμμή.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν για τον ΠΑΟΚ όταν ο Τζόλης εκτέλεσε το φάουλ από καλή θέση, αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα των Πειραιωτών.

Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 1-0 και έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Αξίζει δε να τονιστεί πως αυτός ήταν ο έκτος τίτλος στο πρωτάθλημα των Κ17 για την ομάδα του Πειραιά που διατήρησε τα σκήπτρα, αφού το είχε κατακτήσει και πέρυσι στον τελικό με τον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αλεξιάδης): Μπαλωμένος, Κιτσάκης (52′ Πιπιλιάρης), Παναγιώτου, Κουλιεράκης, Αβεντισιάν, Γρόσδης, Καραμπέρης (66′ Κωνσταντέλιας), Τσοπούρογλου, Γκορτεζιάνι, Καράκουτης (66′ Ντάικο), Τζόλης.

Ολυμπιακός (Μαυρογενίδης): Τζολάκης, Τσαβός, Κατσογιάννης, Ασλανίδης, Κεραμίδας, Σαπουντζής (81′ Μούκα), Γούλας, Λιάτσος (58′ Αρσενίδης), Ντότης, Κατσαβάκης, Σουρλής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ