Γκολ και θέαμα με υπογραφή… Γκιγιέρμε ο Ολυμπιακός, 4-0 την Ξάνθη

Happy end για τον Ολυμπιακό στο γεμάτο “Γ. Καραϊσκάκης”. 

Στο τελευταίο τους φετινό παιχνίδι στο Φάληρο, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 4-0 της Ξάνθης, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Γκιγιέρμε που σκόραρε (10’, 16’) δις και έκανε τρομερή δουλειά στο κέντρο.

Σε συνδυασμό με το 1-1 του ΠΑΟΚ στη Λάρισα, οι Πειραιώτες παρέμειναν μαθηματικά ζωντανοί στη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί σημείωσε το τρίτο τέρμα (44’) και ο Φορτούνης (57’) το τέταρτο. Πρώτη εμφάνιση Αβραάμ Παπαδόπουλου στη δεύτερή του θητεία στον Πειραιά.

Έμπλεξε για τα καλά η ακριτική ομάδα, η οποία είναι πλέον στο -1 από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο αγώνας:

Αναγνωριστικό ξεκίνημα με γεμάτη συνέχεια από τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι ήταν κάπως άνευρο στα πρώτα λεπτά, με τους «ερυθρόλευκους», να κυκλοφορούν μεν την μπάλα, αλλά να κινούνται σε χαμηλούς ρυθμούς και να μην μπαίνουν φόρα όπως κάνουν συνήθως εντός έδρας. Μάλιστα, η Ξάνθη, η οποία ήθελε να δημιουργήσει στην κόντρα, είχε την πρώτη επικίνδυνη επίθεση του αγώνα με την υπό πίεση κεφαλιά του Ντε Αμορίμ, που απομάκρυνε η άμυνα των γηπεδούχων.

Ωστόσο, στα τελειώματα του πρώτου δεκαλέπτου, η ομάδα του Μαρτίνς ξεκίνησε να παίρνει μπρος και να ρολάρει επιθετικά, η οποία συνδυάστηκε με τη μεγαλύτερη συμμετοχή του Ποντένσε στο παιχνίδι, που έφτιαξε την πρώτη καλή στιγμή (ημιτελής βέβαια) των γηπεδούχων (9’), για τον Φορτούνη, που δεν μπήκε στη φάση. Η άνοδος του Ολυμπιακού του απέφερε αρκετά γρήγορα αποτελέσματα γι’ αυτόν. Ο Φορτούνης εκτέλεσε ωραία κόρνερ από τα δεξιά, ο Γκιγιέρμε (11’) έκανε ακόμα πιο ωραία κεφαλιά για τρίτο σερί του ματς με γκολ.

Αν εξαιρέσουμε την ευκαιρία με το σουτ του Μπρίτο (13’) από κάπως δεξιά, οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στο υπόλοιπο ημίχρονο και μετά από το πρώτο τους τέρμα λύθηκαν. Έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, έβγαλαν πολλές φάσεις με καλές προϋποθέσεις, έχοντας κορυφαίο τον Γκιγιέρμε, που και «κράταγε» στο κέντρο και σκόραρε. Αφού με τον Βραζιλιάνο έγινε το 2-0 στο 16’ μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, γύρισμα του Ομάρ και πλασέ τη μικρή περιοχή.

Με τον τρόπο που έφτιαξε το συγκεκριμένο γκολ, «έχτισε» και πολλές επιθέσεις στο πρώτο μέρος η ομάδα του Πειραιά. Βγάζοντας, δηλαδή, πολλούς παίκτες στην επίθεση και γεμίζοντας με αυτούς την αντίπαλη περιοχή και παίζοντας αρκετά από τα πλάγια, αλλά κυρίως από τα δεξιά με τον Ομάρ να συμμετέχει πολύ. Το αποτέλεσμα ήταν να έχει 13 τελικές (οι 9 στην εστία) έναντι μόλις 2 (όλες προς την εστία) στο α’ μέρος. Μεταξύ αυτών και το τετ-α-τετ (19’) του Φορτούνη, που τον έβγαλε φάτσα με τον Ζίβκοβιτς ο Ποντένσε με κάθετη και ο Σέρβος βγήκε νικητής. Στο 44’ ο Καμαρά έκανε παραπάνω από τη μισή δουλειά (αν και δεν ήταν αυτός ο σκοπός του) και ο Ομάρ του «έκλεψε» τη δόξα, αφού με το… τούβλο που εξαπέλυσε ο Αφρικανός η μπάλα βρήκε πρώτα στο δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς που εξουδετερώθηκε και ο Ομάρ με κεφαλιά πέτυχε ένα πανεύκολο γκολ.

Θέαμα με δόσεις στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός συνέχισε με τον ίδιο παλμό του α’ ημιχρόνου στο πρώτο μισό του δεύτερου μέρους, κυκλοφόρησε την μπάλα καλά, ήταν πολύ απειλητικός σε αυτό το διάστημα και πρόλαβε να βάλει και ένα τέρμα. Μετά από μακρινή μπαλιά του κορυφαίου του, Γκιγιέρμε, ο Φορτούνης «κόλλησε» την μπάλα στο πόδι του και με συρτό σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Έπειτα από το 70’ και μετά τις πολλές αλλαγές που έγιναν από τους δύο προπονητές, το παιχνίδι έχασε σε ποιότητα και ρυθμό με τις δύο ομάδες να κατεβάζουν αισθητά… στροφές. Ουσιαστικά το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν αγγαρεία και ο Ολυμπιακός με την Ξάνθη περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Μεριά (69′ Παπαδόπουλος), Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Ζιλ Ντίας, Φορτούνης (74′ Χασάν), Ποντένσε (58′ Μασούρας), Σολδάνο.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Αμορίμ, Κασάδο (46′ Χατζητερζόγλου), Καμαρά, Κοβάτσεβιτς, Ντίρεσταμ, Μελιόπουλος, Μπρίτο (73′ Φάκκης), Σαρπόνγκ (66′ Θυμιάνης), Μπαξεβανίδης, Σιλά.ΠΗΓΗ: FILATHLOS.GR

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ