Λουτσέσκου: Συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε κάτι φανταστικό

O Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης (2-0), τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της ομάδας, το γεγονός πως είναι κοντά στο να πετύχουν κάτι φανταστικό, ενώ έβαλε… τέλος για άλλη μία φορά στα σενάρια των Τούρκων περί μετακίνησής του στη Μπεσίκτας.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Αν αδικείται ο Μάτος που τον λέμε δεξί μπακ;

“Ο Μάτος είναι δεξιός μπακ και πιστεύω ότι έχει βελτιώσει το αμυντικό του στυλ. Αλλά ο Μάτος, ο Βιεϊρίνια, ο Βαρέλα, ο Κρέσπο, είναι μία πλήρης αμυντική γραμμή που μπορεί να σκοράρει. Και πιστεύω έτσι πρέπει να γίνεται σε μία ομάδα με προσδοκίες και υψηλούς στόχους”.

Για το αν υπήρχε η αμφιβολία ότι μπορεί οι αλλαγές να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας σε σχέση με τα προηγούμενα ματς:

“Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο θα έμενε κάποιος εκτός και δεχτήκαμε μία φάση από ένα κόρνερ. Όπως είπα και μετά την Ξάνθη έπρεπε να διαχειριστούμε την κατάσταση των σύντομων παιχνιδιών για να έχουμε φρέσκους παίκτες και για αυτό πρέπει να πάρουμε σωστές αποφάσεις. Πήραμε τις αποφάσεις, κρατώντας τη συνοχή. Ίσως να υπήρχαν οι αμφιβολίες με παίκτες όπως ο Κάνιας και ο Μίσιτς που δεν είχαν αρκετά λεπτά. Ο Ίνγκασον επίσης συμπλήρωνε παιχνίδια με την Εθνική και στο Κύπελλο και ξέραμε ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Είχαμε τη δυνατότητα να ανανεώσουμε ψυχικά και σωματικά τον Κρέσπο, όπως κάναμε με τον Βαρέλα στο προηγούμενο ματς με τον Πανιώνιο και δώσαμε κίνητρο και χρόνο σε άλλους παίκτες. Δεν είναι επίσης λογικό να χρησιμοποιούνται μόνο έντεκα παίκτες όλη τη χρονιά. Θέλω να πω και για τον Γιαννούλη, ο οποίος ήταν τέλειος, τουλάχιστον αμυντικά. Ξέρουμε ότι επιθετικά έχει τεράστια ποιότητα και γρήγορες σκέψεις. Αυτό που έπρεπε να βελτιώσει ήταν η άμυνα και σήμερα είμαι πολύ ευχαριστημένος”.

Για τη θέση που παίζει τελικά ο Βιειρίνια και ως τι λογίζεται για την επόμενη χρονιά;

“Μπορεί και δεξί μπακ, μπορεί και αριστερός χαφ. Για μένα το μέλλον είναι η Κυριακή, χωρίς αμφιβολία για αυτό. Δεν σκέφτομαι καθόλου το καλοκαίρι. Βρισκόμαστε κοντά στο να πετύχουμε κάτι φανταστικό, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τον κόσμο. Τίποτα δεν τελείωσε οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να το πετύχουμε”.

Για τον Κάνιας που γύρισε μετά από καιρό;

“Είμαι χαρούμενος που προσέξατε το καλό παιχνίδι του Κάνιας σήμερα. Όπως έχω μιλήσει για παίκτες όπως ο Πρίγιοβιτς, ο Βέρνμπλουμ, ο Μαουρίσιο, έτσι θέλω να πω και για τον Κάνιας ότι μας βοήθησε πολύ στον πρώτο γύρο να φτάσουμε εδώ που είμαστε. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή του. Θα τον χρειαστούμε στα υπόλοιπα παιχνίδια. Είναι ένας παίκτης που μπορούμε να τον υπολογίζουμε. Όπως και για την παρουσία του Μίσιτς που ήταν πολύ καλός. Ο Βαρέλα επίσης ήταν τέλειος, όπως πάντα. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες αυτά τα δύο χρόνια. Ο Μπίσεσβαρ δημιούργησε μεγάλη πίεση στους αντιπάλους. Πρέπει να σας πω ότι ήταν τέλειο παιχνίδι από εμάς, τόσο για το αποτέλεσμα, όσο και για τη συνοχή μας”.

Για τη δήλωση Παράσχου ότι είναι δύσκολο να γίνει ανατροπή;

“Στο δεύτερο ματς θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα, να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε την πρόκριση. Πρέπει να δίνεις τα πάντα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Σαν διαχείριση του ματς μας δίνει κάτι διαφορετικό το σκορ, όμως πρέπει να είμαστε τέλειοι για να πάρουμε την πρόκριση”.

Για το ότι ο ΠΑΟΚ είναι από τις πιο παραγωγικές ομάδες με σκορ από τους μπακ του;

“Μας αρέσει η συνοχή που έχουμε, ζητάμε τη βοήθεια από τους μπακ μας. Την ίδια στιγμή έχουμε φανταστική ποιότητα αναφορικά με τα τελειώματα του Μάτος και του Βιεϊρίνια. Είναι η ποιότητα των παικτών, αλλά θα πρέπει να σημειώσω και τη δουλειά των συνεργατών μου. Και τα δύο γκολ ήρθαν μέσα από δουλειά στην προπόνηση και μπορούμε να παίρνουμε έτσι παραπάνω πράγματα μέσα στο γήπεδο”.

Για τα δημοσιεύματα από Τουρκία για την Μπεσίκτας;

“Έχω συμβόλαιο. Πιστεύετε ότι αυτή τη στιγμή θα μπορούμε να μιλήσω με κάποιον άλλον για κάτι άλλο; Δεν μπορώ να αποσπάσω την προσοχή μου από αυτό που κάνω τώρα. Και επίσης σέβομαι απόλυτα τον ιδιοκτήτη. Και έχω υποσχεθεί ότι αν προκύψει κάτι θα είναι ο πρώτος που θα το μάθει και αν ήθελε να φύγω τότε μόνο θα έφευγα. Για να κλείσουμε αυτό το θέμα. Είμαι εδώ και έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο”.Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ