Πιτίνο: Η βελτίωση του Παναθηναϊκού οφείλεται στο… PHD

Ακόμα πιο ορεξάτος απ’ όσο συνήθως εμφανίστηκε μετά τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ (78-77) ο Ρικ Πιτίνο.

Ερωτώμενος για τη βελτίωση της ομάδας του, με αποκορύφωμα το αποψινό διπλό στη Μόσχα, ο Αμερικανός την απέδωσε στην… ορολογία «PHD» (Passionate, Hungry, Driven).

Αναφερόμενος, δε, στο μεγάλο τρίποντο του Καλάθη, παραδέχθηκε ότι δεν ήταν αυτό το αρχικό πλάνο και ότι προέκυψε από το γεγονός ότι οι Ρώσοι τον άφησαν ελεύθερο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πιτίνο

Για την αγωνιστική άνοδο του Παναθηναϊκού: «Η βελτίωση που έχουμε σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες οφείλεται στο… PHD. Passionate (μτφ. παθιασμένοι), hungry (μτφ. πεινασμένοι) and driven (μτφ. με κίνητρο).

Στην τρίτη περίοδο, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, μείναμε με 10 πόντους. Λέγαμε συνεχώς ότι πρέπει να μείνουμε κοντά μέχρι τέλους. Η διαφορά μεγάλωνε γιατί χάναμε κάποια αμυντικά ριμπάουντ και αυτό ήταν κάτι που μας πλήγωνε».

Για το πλάνο στην τελευταία επίθεση: «Σκοπεύαμε να κάνουμε drive και να βρούμε ένα τρίποντο. Όταν έχασαν την βολή, το πλάνο άλλαξε. Θέλαμε να τρέξουμε απλά ένα pick n’ roll και να δούμε τι μπορούμε να βγάλουμε μέσα απ’ αυτό. Άφησαν όμως τον Νικ ελεύθερο. Του είπα, μείνε ελεύθερος και σούταρε από εκεί (γέλια). Η τύχη μπορεί να είναι ένα στοιχείο, αν έχεις κάνει όλα όσα προαπαιτούνται για να φτάσεις σε αυτή την στιγμή που στέκεσαι τυχερός. Είμαστε μία ομάδα που αναζητά απεγνωσμένα τις νίκες αυτή τη στιγμή».

Για την προσαρμογή του στην Ευρώπη: «Με βοήθησε πολύ ότι είχα κοουτσάρει το Πουέρτο Ρίκο. Ήταν μία πολύτιμη εμπειρία που ουσιαστικά με είχε προετοιμάσει. Η Euroleague είναι πολύ διαφορετική από το ΝΒΑ. Μοιάζει με το NCAA, απλά με πιο ώριμους παίκτες. Δεν νομίζω πως θα είχα πάρει αυτή τη δουλειά, αν δεν είχα εργαστεί στο Πουέρτο Ρίκο».

Για τον Σέρχι Ροντρίγκεθ: «Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τον Ροντρίγκεθ. Είναι υπέροχος».

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ