Στα προημιτελικά με «πεντάρα» η Μπαρτσελόνα – ΒΙΝΤΕΟ

Τριάντα ένα λεπτά χρειάστηκε η Μπαρτσελόνα για πάρει σκορ πρόκρισης απέναντι στην Λιόν και με το εμφατικό 5-1 πέρασε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Champions League. Η γαλλική ομάδα «επέζησε» στο πρώτο ματς των «16», διατηρώντας ανέπαφη την εστία της, αλλά το «Καμπ Νόου» αποδείχθηκε άκρως… κατηφορικό γι΄ αυτήν.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκε δυνατά στο ματς, έψαξε από νωρίς το γκολ που θα της δώσει το προβάδισμα στο σκορ και δεν άργησε να το βρει. Στο 16’ ο Λουίς Σουάρες κέρδισε πέναλτι, με τον Λιονέλ Μέσι να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει με χτύπημα αλά Πανένκα την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Ντεμπελέ στο 20’ να σουτάρει και την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να φεύγει ελάχιστα άουτ. Σαν να μην έφτανε το γκολ που δέχθηκε, η Λιόν είδε τον τερματοφύλακα της και πρωταγωνιστή του πρώτου ματς στη Γαλλία, να τραυματίζεται σε μία διεκδίκηση με τον Κουτίνιο. Ο Άντονι Λόπες θέλησε να «σφίξει» τα δόντια και να συνεχίσει στο ματς, ωστόσο, ήταν εμφανές πως δεν πατούσε καλά.

Πάντως, υπεύθυνος για το δεύτερο γκολ της Μπαρτσελόνα στο 31’ δεν ήταν ο Πορτογάλος πορτιέρε αλλά… ο Σουάρες που «άδειασε» δύο αντιπάλους και προ του Λόπες έδωσε στον Κουτίνιο που στην κενή εστία δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να «γράψει» το 2-0. Ο τεχνικός των Γάλλων βλέποντας τον τερματοφύλακά του να μην μπορεί να συνεχίσει αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει. Η Μπαρτσελόνα είχε και 1-2 ακόμα ευκαιρίες στο φινάλε του πρώτου μέρους όμως δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει και έτσι το σκορ δεν άλλαξε μέχρι ο διαιτητής να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Οι Καταλανοί με το προβάδισμα που είχαν έδειξαν να μπαίνουν στο δεύτερο ημίχρονο περισσότερο για να το διαχειριστούν παρά για να το διευρύνουν και το πλήρωσαν. Η Λιόν στο 58’ μείωσε σε 2-1 και ξαναμπήκε προσωρινά στο κόλπο της πρόκρισης. Ήταν μία φάση διαρκείας στην περιοχή των γηπεδούχων με τους παίκτες του Βαλβέρδε να μην μπορούν να απομακρύνουν και τον Τουζάρ να σουτάρει και να νικά τον Τερ Στέγκεν.

Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε και πάλι δράση ο Λιονέλ Μέσι. Με μία υπέροχη ατομική ενέργεια στο 78’ σκόραρε και έδωσε «μαξιλαράκι» δύο τερμάτων στην ομάδα του, ενώ τρία λεπτά αργότερα με φανταστική μπαλιά βρήκε τον Πικέ που σε κενή εστία ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-1. Το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης έβαλε στο 86’ ο Ντεμπελέ και πάλι μετά από ασίστ του Λιονέλ Μέσι. Κάπως έτσι, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση και πλέον περιμένει την Παρασκευή να μάθε τον αντίπαλό της, όντας η μόνη ισπανική ομάδα που συνεχίζει στη διοργάνωση.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο (83′ Σεμέδο), Πίκέ, Λενγκλέ, Αλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Αρθούρ (74′ Βιδάλ), Μέσι, Κουτίνιο (70′ Ντεμπελέ), Σουάρες.

Λυών (Μπρούνο Ζενεσιό): Λόπες (34′ Γκοργκλέν), Ντουμπουά, Ντεναγιέρ, Μαρσέλο, Μαρσάλ, Μεντί (77′ Κορνέ), Τουσάρ, Φεκίρ, Ντομπελέ, Ντεμπελέ, Ντεπάι (73′ Τραορέ).

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ