Χιμένεθ: Ο κόσμος έχει δικαίωμα να είναι θυμωμένος…

Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει κάθε δικαίωμα να είναι θυμωμένος με την ομάδα τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ στην συνέντευξη Τύπου, που ρωτήθηκε για τις επιλογές του, για την τακτική που ακολούθησε η ομάδα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (0-0) και το τι πήγε στραβά. Παράλληλα τόνισε πως οι παίκτες του πάλεψαν, αλλά λείπει η σπίθα που θα έπρεπε να υπάρχει για να πάνε καλύτερα τα πράγματα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός στη συνέντευξη Τύπου.

Για το γεγονός ότι για δεύτερο σερί 90λεπτο, έπειτα από αυτό κόντρα στον Αρη, η ΑΕΚ δεν έκανε ευκαιρίες: «Πρώτα από όλα να πούμε ότι ξέρουμε πώς είμαστε. Όλος ο κόσμος γνωρίζει πώς είναι η ομάδα και δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά στα αποτελέσματα. Γιατί όλοι εκεί επικεντρώνονται. Ξέρουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε αλλά δεν είδατε την ομάδα να δίνει τα πάντα ως το τελευταίο λεπτό; Δεν σταμάτησε να τρέχει, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να τρέξει με αυτή τη σπίθα που πρέπει. Ο Τσιγκρίνσκι τραυματίστηκε ξανά, ο Μπακάκης είχε ενοχλήσεις αλλά του είπα να αντέξει, ο Μπακασέτας και ο Μπογέ παίζουν σαν αριστερό μπακ… Αυτό έγινε με τον Άρη, τον Ατρόμητο ή σήμερα. Δεν είμαστε ευτυχείς με αυτό που έγινε αλλά έτσι είναι η κατάσταση αυτή την στιγμή και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε. Έχουμε τον έλεγχο αλλά δεν δημιουργούμε ευκαιρίες. Δεν υπάρχει κάτι πιο επιθετικό στον πάγκο, πρέπει να συνεχίσουμε».

Για το πώς μπορεί να αλλάξει αυτό: «Δουλεύοντας, όπως έκαναν οι παίκτες. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι αυτός ο ρυθμός που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την ΑΕΚ. Δεν έχουμε αυτή την σπίθα, μας λείπει αυτό το κάτι, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με υπερηφάνεια και διαφωνώ απόλυτα με αυτούς που λένε ότι οι παίκτες δεν το παλεύουν. Μας λείπει η ταχύτητα αλλά το παλεύουμε».

Για τους τραυματισμούς και αν οφείλονται σε κακή προπόνηση ή σε ατυχία: «Παρακαλώ να μην μιλάτε για μένα, εγώ ποτέ δεν το είπα αυτό. Μας λείπουν τέσσερις παίκτες που πέρυσι ήταν βασικοί στην άμυνα, αλλά συνεχίζουμε. Είχαμε τον έλεγχο, είχαμε την κυριαρχία έναντι του Παναθηναϊκού, αλλά δεν είχαμε τις ευκαιρίες».

Για το τι φταίει και η ΑΕΚ δεν πάει καλά: «Αυτά που γνωρίζω τα αφήνω για μένα και τους παίκτες μου. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τους δίνω ώθηση. Υπάρχουν καλοί παίκτες, να θυμάστε ότι η πλειοψηφία αυτών των παικτών κατέκτησε το πρωτάθλημα πέρυσι. Ενα δύσκολο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ κόντρα σε όλους. Φέτος θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για το τι μήνυμα θέλει να στείλει στον κόσμο της ΑΕΚ που αγαπάει τον Χιμένεθ και μετά το τέλος του ντέρμπι αποδοκίμασε για την εικόνα της ομάδας: «Καταρχάς ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη του. Αγαπώ κι εγώ την ΑΕΚ, γι’ αυτό είμαι εδώ, γι’ αυτό γύρισα. Ξέρουμε ότι ο κόσμος έχει δικαίωμα να είναι θυμωμένος και να δείχνει τον θυμό του. Είναι έξυπνοι όμως, γνωρίζουν όλα όσα έχουν συμβεί και ότι η ομάδα έχει προβλήματα. Αυτή η ομάδα με το 100% των παικτών της διαθέσιμους δεν θα είχε πρόβλημα. Είναι μια χρονιά με λύπες, φαινόταν ότι η ομάδα είχε μια κάμψη σιγά-σιγά, πρέπει να συνεχίσουμε και να προσπαθήσουμε να πάμε ψηλά».Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ