Κύργιος – Ζβέρεφ στον τελικό του Ακαπούλκο

O Nικ Κύργιος και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ απέκλεισαν τους Τζον Ίσνερ και Κάμερον Νόρι αντίστοιχα και θα διασταυρώσουν τα… ξίφη τους στον αυριανό (3/3, 5:00, Cosmote Sport 7) μεγάλο τελικό στο Abierto Mexicano του Ακαπούλκο!

Ο Κύργιος βγήκε “ζωντανός” από ακόμα μία τεράστια “μάχη”, καθώς επικράτησε του Ίσνερ με 7-5, 5-7, 7-6 (7), έπειτα από 2 ώρες και 21 λεπτά.

Ο 23χρονος Ελληνοαυστραλός πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες εβδομάδες της ζωής του, όχι μόνο επειδή επέστρεψε στους τελικούς μετά από 14 μήνες, αλλά και με τον τρόπο που το έκανε.

Αφού κέρδισε τον σκληροτράχηλο Αντρέας Σέπι στον πρώτο γύρο, κέρδισε δύο τεράστιες μονομαχίες με τον Ράφα Ναδάλ, κόντρα στον οποίο χρειάστηκε να σβήσει και τρία συνεχόμενα match point και στον Σταν Βαβρίνκα.

Σήμερα κέρδισε άλλη μία, αυτή με τον Ίσνερ, σ’ έναν αγώνα που ο Ελληνοαυστραλός είχε 25 άσους και ο Αμερικανός 24.

Οι δύο παίκτες είχαν από ένα break. Ο Κύργιος το έκανε στο 11ο game του 1ου σετ (6-5) και ο Ίσνερ στο 12ο game του 2ου σετ (7-5). Στο 3ο σετ κανείς δεν έφτασε σε break point και μπορεί ο Κύργιος να βρέθηκε μπροστά με 3-1 και με 4-2 στο tie-break, ο 33χρονος Αμερικανός όμως έφτασε δύο πόντους μακριά από τη νίκη στο 4-5.

Ο Κύργιος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και υπερασπίστηκε τα δύο επόμενα σερβίς του για να φτάσει πρώτος σε match point στο 6-5. Ο Ίσνερ το έσβησε με το σερβίς του, αλλά ο Κύργιος έκανε ένα μεγάλο mini-break για το 7-6 και το δεύτερο match point.

Τελικά χρειάστηκε και τρίτη φορά να “σπάσει” το σερβίς του Αμερικανού στο tie-break για να κλείσει τον αγώνα ο Κύργιος, καθώς έχασε και τη δεύτερη ευκαιρία του. Το σερβίς του τον έφερε σε τρίτο match point και τότε έκανε το mini-break με μια σπουδαία άμυνα για να ολοκληρώσει με νίκη άλλη μια μεγάλη αναμέτρηση στο Ακαπούλκο.

Τώρα θα είναι σε έναν τελικό για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2018, όταν ήταν πρωταθλητής στο Brisbane International. Επίσης, θα είναι ο σημαντικότερος τελικός του από τον Οκτώβριο του 2017, όταν ήταν φιναλίστ στο Πεκίνο και αν κερδίσει θα είναι ο σημαντικότερος τίτλος του από τον Οκτώβριο του 2016 και το Japan Open στο Τόκιο.

Αντίπαλός του στον όγδοο συνολικά τελικό της καριέρας του (4-3) θα είναι ένας παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά, ο Ζβέρεφ. O 21χρονος Γερμανός επιβλήθηκε νωρίτερα του Κάμερον Νόρι με 7-6 (0), 6-3.

Με 10 άσους τελείωσε τον αγώνα ο Ζβέρεφ, ο οποίος έχασε το πλεονέκτημα από το 5-3 στο πρώτο σετ, αλλά δεν απώλεσε ούτε έναν πόντο στο tie-break, το οποίο κατέκτησε με 7-0. Στο δεύτερο σετ είχε ευκολότερο έργο, καθώς έκανε το break για το 3-0 και δεν κοίταξε πίσω του, ολοκληρώνοντας το ματς σε 80 λεπτά.

Ο Ζβέρεφ, που κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο της περσινής χρονιάς στο ATP Finals, θα είναι στον πρώτο του τελικό για το 2019. Συνολικά θα είναι ο 16ος τελικός του και θα διεκδικήσει τον 11ο τίτλο του (10-5).

Με τον Κύργιο θα αναμετρηθεί για έβδομη φορά και μοιράζεται μαζί του από τρεις νίκες. Μας έχουν συνηθίσει σε ωραίους και αμφίρροπους αγώνες, όλους σε παρόμοιες συνθήκες, δηλαδή σε outdoor γήπεδα με σκληρές επιφάνειες. Στις δύο τελευταίες τους αναμετρήσεις, πάντως, που ήταν το 2018, ο Γερμανός είχε φύγει νικητής από το γήπεδο.ΠΗΓΗ: FILATHLOS.GR

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ