Αυτός είναι ο διαιτητής του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Για δεύτερη φορά Φινλανδός διαιτητής τη φετινή σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μετά τον Ματίας Γκεστράνιους που είχε διευθύνει το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στον πρώτο γύρο, η ΚΕΔ στέλνει στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ της 21ης αγωνιστικής της Super League (17/2, 19:30) τον Βίλε Νεβαλάινεν! Βοηθοί του θα είναι οι Γιούκα Χόνκασεν και Μίκα Λάμπου.

Το εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι ότι η φινλανδική ομοσπονδία πρόλαβε την ΚΕΔ και ανακοίνωσε πρώτη τους διαιτητές του ντέρμπι του Φαλήρου, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Ο 34χρονος ρέφερι ανήκει στη δεύτερη κατηγορία της UEFA (στην ίδια βρίσκονται οι Κομίνης και Παπαπέτρου), δύο κάτω από τον Μανθάνο που «σφύριξε» το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και έχει βρεθεί μία φορά στο παρελθόν στο δρόμο ελληνικής ομάδας.

Συγκεκριμένα είχε διευθύνει τον αγώνα-ρεβάνς Πανιώνιος-Μακάμπι Τελ Αβίβ 0-1 για τα προκριματικά του Europa League στις 3 Αυγούστου του 2017.

Οι διεθνείς αγώνες στους οποίους ορίστηκε φέτος, είναι οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Βαλένθια (U19) 4-0, Ακίσασπορ-Κράσνονταρ 0-1 (όμιλοι Europa), Μακάμπι Τελ Αβίβ-Πιούνικ 2-1 (προκριματικά Europa) και Σέριφ-Σκεντίγια 0-0 (προκριματικά Champions League). Επιπλέον, διηύθυνε το Νησιά Φερόε-Μάλτα 3-1 για το Nations League τον Σεπτέμβριο.

Η διεθνής εμπειρία του είναι γενικότερα «φτωχή», καθώς ο φετινός αγώνας στην Τουρκία είναι ο μοναδικός του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο ανδρών.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ