Πυρκαγιά σε προπονητικό κέντρο ομάδας στη Βραζιλία

Πυρκαγιά ξέσπασε στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου Μπανγκού του Ρίο ντε Τζανέιρο, στέλνοντας δύο παίκτες στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Το περιστατικό συνέβη τρεις μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο προπονητικό κέντρο της Φλαμένγκο, όπου δέκα παίκτες της έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Η Μπανγκού, ένας από τους παλαιότερους και πιο παραδοσιακούς συλλόγους στο Ρίο, είχε προπόνηση σε στρατιωτικό αθλητικό κέντρο όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά μετά το μεσημεριανό γεύμα. Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, αλλά δύο παίκτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η TV Globo ανέφερε ότι μπορεί η φωτιά να ξεκίνησε σε μία μονάδα κλιματισμού. Η θανατηφόρα πυρκαγιά της Παρασκευής στο Ninho do Urubu ξεκίνησε, επίσης, από μία μονάδα κλιματισμού.

Η Φλαμένγκο δεν είχε άδεια να χτίσει τα προσωρινά καταλύματα στο κέντρο εκπαίδευσης που παραδόθηκε στις φλόγες. Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι θα ξεκινήσουν αμέσως τις επιθεωρήσεις του προπονητικού κέντρου της και των καταλυμάτων των άλλων συλλόγων.

Πέντε από τους νεκρούς κηδεύτηκαν χθες σε διάφορες πόλεις της Βραζιλίας. Τα θύματα, όλα ηλικιών μεταξύ 14 και 16 ετών, συμμετείχαν στην ομάδα Νέων της Φλαμένγκο.

Πηγή: filathlos.gr

Πηγή ΦΩΤΟ: Ricardo Moraes/Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ