Μπάνκι: Υπερήφανοι που κατακτήσαμε την 1η θέση

Με τη νίκη επί της Αντβέρπ η ΑΕΚ (77-76) εξασφάλισε την πρώτη θέση του Basketball Champions League. Ο προπονητής της «Ένωσης», Λούκα Μπάνκι, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα πως όλοι θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για αυτή την επιτυχία, ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει προτιμήσεις, όσον αφορά τον αντίπαλο της ομάδας του στους «16» της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λούκα Μπάνκι στη συνέντευξη Τύπου:

– Για το παιχνίδι με την Αντβέρπ: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την 1η θέση. Είναι το καλύτερο δυνατό που μπορούσαμε να πετύχουμε στο BCL. Με την κλήρωση, όλοι περίμεναν έναν πολύ δύσκολο όμιλο κι εμείς τερματίσαμε πρώτοι με μόλις 2 ήττες. Αποδεικνύει ότι κάναμε εξαιρετική δουλειά από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα. Και παρ’ ότι είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Στο δεύτερο ημίχρονο του σημερινού αγώνα είχαμε κακή απόδοση και ρισκάραμε να χάσουμε το παιχνίδι στο τέλος. Για μια ακόμα φορά φάνηκε ότι είναι ευκαιρία να αποδείξουμε πως πρέπει να έχουμε την ίδια συνέχεια. Πρέπει να έχουμε την ίδια ένταση και απόδοση και στις δύο άκρες του παρκέ. Δεν είχαμε την ίδια συγκέντρωση και ενέργεια. Η Αντβέρπ είναι καλή ομάδα και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προκρίθηκε, ενώ ήμασταν η μοναδική ομάδα που τη νίκησε δύο φορές στον όμιλο. Για 20 λεπτά ήμασταν εξαιρετικοί και στις δύο άκρες του παρκέ, αλλά έπρεπε να έχουμε την ίδια απόδοση και συνέχεια».

– Για το ποιον αντίπαλο προτιμά για την επόμενη φάση: «Δεν έχω προτιμήσεις. Θέλω να είναι η ομάδα μου στο 100% και για μένα μετράει που κατακτήσαμε την 1η θέση».

– Για το αν τον ανησυχεί η πιθανότητα «εμφυλίου» στην επόμενη φάση: «Όπως είπα και πριν, δεν μας νοιάζει ο αντίπαλός μας. Θα είναι… περίεργα αυτά τα δύο παιχνίδια. Σε 80 λεπτά θα παιχτούν όλα. Δεν είναι σειρά αγώνων. Θα είναι διαφορετικό το στυλ παιχνιδιού. Αυτό είναι το format της διοργάνωσης. Γνωρίζαμε εξαρχής τον τρόπο διεξαγωγής της. Τα παιχνίδια με τις ελληνικές ομάδες θα είναι διαφορετικά, αφού τις ξέρουμε από το εγχώριο πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν είναι αβαντάζ το γεγονός πως έχουμε τη ρεβάνς στην έδρα μας. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που κατακτήσαμε την 1η θέση στον πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης. Νικήσαμε τα 12 από τα 13 τελευταία παιχνίδια μας στη διοργάνωση. Το σημερινό ματς μας απέδειξε ότι πρέπει να είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Ξανθόπουλος τόνισε: «Συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα για την 1η θέση που κατακτήσαμε. Ήταν πολύ σημαντικό. Για το παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί. Δουλέψαμε καλά στην άμυνα και στην επίθεση κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα. Στο δεύτερο μέρος, είχαμε εντελώς διαφορετική εικόνα και στο τέλος ήμασταν τυχεροί που φτάσαμε στη νίκη. Για μια ακόμα φορά θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλο τον οργανισμό της ΑΕΚ, αλλά και στην Αντβέρπ για την πρόκριση. Συνεχίζουμε».Πηγή:filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ