Eredivisie: “Εξάρα” εξιλέωσης για τον Άγιαξ – Σκόραρε ξανά ο Βρουσάι – ΒΙΝΤΕΟ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Άγιαξ, μετά την ήττα-ντροπή με 6-2 που γνώρισε από την Φέγενορντ την περασμένη εβδομάδα. Ο «Αίαντας» ξέσπασε πάνω στη Φένλο, την οποία διέσυρε με σκορ 6-0, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος και μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν, η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και προηγήθηκαν στο 35’ με τον Ζίγεκ. Στο 52’, ο Ντόλμπεργκ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και οχτώ λεπτά αργότερα, ο Τάντιτς διαμόρφωσε το 3-0. Ο Άγιαξ συνέχισε να έχει το… πόδι στο γκάζι και συνέχισε να «πυροβολεί» την αντίπαλη εστία. Στο 85’ ο Νέρες πέτυχε το τέταρτο γκολ, δύο λεπτά αργότερα ο Χούντελααρ «έγραψε» το 5-0 και το “κερασάκι” στην τούρτα έβαλε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φαν Ντε Μπεκ, ο οποίος έκανε το 6-0.

Το δεύτερο γκολ του σε τρεις συμμετοχές με τη φανέλα της Βίλεμ πέτυχε ο Μάριος Βρουσάι. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε βασικός και σκόραρε στο 55ο λεπτό, ωστόσο, το γκολ αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού η ομάδα του ηττήθηκε με σκορ 2-1 από την Γκρόνινγκεν, για την οποία σκόραραν οι Βάρμερνταμ (35’) και Σερχούις (37’).

«Όρθια» έμεινε στο Άρνεμ η Χέρενφεν, η οποία με πέναλτι του Λάμερς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων απέσπασε την ισοπαλία 2-2 από την Φίτεσε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 14’ με τον Φλαπ, αλλά οι γηπεδούχοι αρχικά ισοφάρισαν με τον Αλί (24’) και προηγήθηκαν με τον Λίνσεν (58’).

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ