«Βόμβα» Πιτίνο: Πιθανότατα εκτός για όλη τη σεζόν ο Λάνγκφορντ

Μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (84-75) ο τεχνικός του, Ρικ Πιτίνο έριξε… βόμβα, υποστηρίζοντας πως ο Κιθ Λάνγκφορντ δεν αποκλείεται να χάσει τη συνέχεια της σεζόν, λόγω τραυματισμού.

«Η πρώτη μου επίσκεψη στο Τελ Αβίβ ήταν απολαυστική, εκτός παιχνιδιού. Η πόλη είναι όμορφη, με ωραίες παραλίες. Το πλεονέκτημα έδρας μετράει πολύ. Είμαστε μια ομάδα που παίζει σκληρά. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Δίνουν ό,τι έχουν στις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Όμως, δεν μπορούμε να σουτάρουμε. Τα σουτ μας δημιουργούν προβλήματα. Κάποτε είχα μια μικρή ομάδα, με 6,5 παίκτες, αλλά με σουτέρ. Πάντα έλεγα πως χρειάζεσαι 3,5 σκόρερ. Δεν τους έχουμε. Έχουμε και τραυματισμούς βέβαια. Ο καλύτερός μας σκόρερ, ο Λάνγκφορντ, θα είναι πιθανότατα εκτός όλη τη σεζόν, ενώ ένας άλλος υπέστη ρήξη χιαστού. Όταν αναλύεις το ματς, βλέπεις τη διαφορά στα τρίποντα, αν και τα υπόλοιπα στατιστικά ήταν κοντά. Είχαμε ελεύθερα σουτ και σουτάραμε air balls. Εκείνοι έβαλαν σουτ με παίκτες μας πάνω τους. Αυτό πρέπει να δουλέψουμε. Έχουμε αυτό που έχουμε, δεν έχουμε τον Κάρι και τον Ντουράντ και πρέπει να βελτιωθούμε στο σουτ», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του “τριφυλλιού” που στην συνέχεια αναφέρθηκε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

«Νομίζω πως έβαλε δύσκολα σουτ με λίγο χρόνο στο ρολόι. Πήρε σουτ με πίεση και τα έβαλε. Κάποιες φορές είναι θέμα τακτικής. Απόψε είχαν 34% στα τρίποντα, ενώ εμείς είχαμε 18%. Επίσης, ο ψηλός τους έκανε τη διαφορά, έκανε εξαιρετική δουλειά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τα deflections ο 66χρονος τεχνικός υποστήριξε ότι: «Αν έχεις 35 ανά ματς, είτε στο ΝΒΑ, είτε στο κολέγιο, κερδίζεις το 90% των αγώνων σου. Αυτές είναι οι κατηγορίες των deflections: κλεψίματα, τάπες, μπάλες 50-50. Η καλύτερή μου ομάδα στο Κεντάκι είχε 42 ανά ματς, οι καλές μου είχαν 35. Απόψε εμείς είχαμε 18. Είναι μια διαδικασία. Έχουμε ένα καλό γκρουπ παικτών, μου δίνουν ό,τι έχουν μέσα τους. Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με εκτός έδρας ματς. Τώρα πάμε στο σπίτι μας. Είμαι ευχαριστημένος με το πόσο σκληρά δούλεψαν και με τη θέλησή τους για την νίκη».

Για τα σουτ ο Ρικ Πιτίνο τόνισε ότι: «Έχουμε τους παίκτες που έχουμε. Θέλω να έρχονται νωρίς, να δουλεύουμε στο σουτ. Ο Ντόνοβαν Μίτσελ δούλεψε να δουλέψει το σουτ του 2-3 ώρες κάθε μέρα. Βλέπετε τι κάνει τώρα στο ΝΒΑ. Οι παίκτες μας δεν έχουν κακή τεχνική, αλλά πρέπει να ξοδέψεις χρόνο για να σουτάρεις καλά».

Τέλος για την προσαρμογή του στην Ευρώπη: «Ήμουν προπονητής και στο Πουέρτο Ρίκο. Όλοι αναφέρονται στο θέμα της προσαρμογής. Δεν το θεωρώ τόσο μεγάλο. Όταν πηγαίνεις στο καλάθι και σε χτυπούν εδώ δεν το σφυρίζουν. Στο ΝΒΑ και στο κολέγιο είναι φάουλ. Πέραν αυτού, δεν υπάρχουν διαφορές. Υπάρχουν περισσότερα isolations στο ΝΒΑ. Αλλά, από την άλλη, οι Ουόριορς πασάρουν 12 φορές. Είναι μπάσκετ, δεν υπάρχουν αλλαγές. Είμαι εντυπωσιασμένος. Μου αρέσει να βλέπω και να μαθαίνω πράγματα εδώ. Όταν είσαι 66 και μαθαίνεις είναι διασκεδαστικό».Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ