Αφεντικό της πόλης η Γιουβέντους, 0-1 την Τορίνο – ΒΙΝΤΕΟ

Σε ένα ντέρμπι αρκετά ισορροπημένο και με πολύ καλό ρυθμό, η Γιουβέντους κατάφερε να δραπετεύσει με τη νίκη από την έδρα της συμπολίτισσας Τορίνο (0-1), χάρη σε ένα εύστοχο πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 70’ και έτσι συνεχίζει πρώτη και στο +11 από τους διώκτες της.

Ο αγώνας:

Η πρώτη καλή ευκαιρία του παιχνιδιού χάθηκε από τους φιλοξενούμενους στο 15’, με τον Σιρίγου να αποκρούει εντυπωσιακά ένα πολύ δυνατό σουτ του Ρονάλντο, με τον Ιταλό τερματοφύλακα, όμως, να αποχωρεί τραυματίας στο 20’, έχοντας πέσει άτσαλα στο χορτάρι λίγα λεπτά νωρίτερα και δίνοντας τελικά τη θέση του στον Σαλβατόρ Ιτσάζο, ο οποίος κλήθηκε να παίξει για πρώτη φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος από τον Ιανουάριο του 2016.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και είχε γρήγορο ρυθμό, με τη Γιουβέντους να έχει περισσότερα ώρα τη μπάλα στην κατοχή της και την Τορίνο να δείχνει πολύ απειλητική στις αντεπιθέσεις. Στο 32’ ο Περίν αντέδρασε σωστά σε κοντινό πλασέ του Άινα, ενώ στο 44’ ο Κιελίνι δεν κατάφερε από κοντά να εκμεταλλευτεί μια καλή πάσα του Ντιμπάλα.

Μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός κλασικού ιταλικού ντέρμπι, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μισό. Στο 52’ ο Μπελότι ανάγκασε τον Περίν να αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ η Γιουβέντους στη συνέχεια απάντησε με δύο δικές της καλές ευκαιρίες. Στο 54’ ο Ιτσάζο αρνήθηκε το γκολ στον Ματουντί, ενώ στο 57’ ήταν ο Μπαζέλι εκείνος που μπλόκαρε ένα πολύ επικίνδυνο σουτ του Ντιμπάλα.

Τελικά, η Γιουβέντους κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 70’, όταν ο Ζάζα έκανε μια πολύ κακή πάσα προς τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ο Μάντζουκιτς έκλεψε τη μπάλα και ο Ιτσάζο τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Ο Ρονάλντο ήταν αυτό που ανέλαβε την εκτέλεση, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του και σκοράροντας το γκολ νούμερο 5.000 για τη Γιουβέντους στης Serie A.

Στο 72’, ο Μάντζουκιτς σκόραρε από κοντά μετά από εκτέλεση φάουλ , αλλά το γκολ ακυρώθηκε, σωστά, αφού ο Ρονάλντο που βρήκε πρώτα τη μπάλα με το κεφάλι του, ήταν σε θέση οφσάιντ. Μέχρι το τέλος η Τορίνο προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν την 15η τους νίκη στα 16 παιχνίδια που έχουν δώσει στο φετινό πρωτάθλημα! Δείτε το βίντεο:

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ