Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΣ κόντρα στον Πανιώνιο

Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, που διεξήχθη υπό έντονη βροχόπτωση, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να κερδίσει τον Πανιώνιο με 3-1 για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας στους «Ζωσιμάδες» και να πάρει σημαντική βαθμολογική «ανάσα»! 

Πιο συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 51’ με τον Νικολιά, όμως οι Νοεσμυρνιώτες έφτασαν στην ισοφάριση με το γκολ του Ντουρμισάι στο 82ο λεπτό. Προτού… κοπάσουν οι πανηγυρισμοί τους, όμως, ήρθε το 2-1, με τον Γιάκο να στέλνει… μαεστρικά τη μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ. Ενώ ο ίδιος παίκτης σκόραρε από τα 11 βήματα στο 89’, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα…

Πιο επικίνδυνος ο Πανιώνιος στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχε λύσεις ο ΠΑΣ στην πίεση που του άσκησε ο αντίπαλός του σε αυτό το διάστημα. Οι Ηπειρώτες ανέβηκαν στην επανάληψη, ιδίως μετά το γκολ, δεν πτοήθηκαν από την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά και κατάφεραν να ρίξουν στο… καναβάτσο τους φιλοξενούμενους, που πλήρωσαν την αδράνειά τους σε δύο φάσεις.

Ο αγώνας:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΣ είχε μεν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα (σ.σ. τελείωσε με 64%), αλλά αυτή ήταν ουσιαστικά ανούσια, καθώς δεν μπόρεσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία, ελέω του ότι δεν βρήκε διαδρόμους προς αυτήν…

Είναι χαρακτηριστικό δε πως, η πρώτη «επίσκεψη» του «Άγιαξ της Ηπείρου» στα καρέ του Κότνικ, σημειώθηκε στο 35ο λεπτό! Με τη σέντρα του Τζημόπουλου και την κεφαλιά του Παμλίδη, η οποία ωστόσο ουδόλως ανησύχησε τον Σλοβένο τερματοφύλακα.

Στον αντίποδα, ο Πανιώνιος φάνηκε να είναι λίγο πιο επιθετικός, ψάχνοντας να «χτυπήσει» στην κόντρα, αφού πρώτα είχε διασφαλίσει πως δεν θα δεχτεί φάσεις, έχοντας τις γραμμές του κοντά και να καλύπτουν όλους τους χώρους προς την εστία του.

Και οι «κυανέρυθροι» βέβαια δεν μπόρεσαν να καταγράψουν «καθαρή» ευκαιρία για γκολ, αρκούμενοι στην προσπάθεια του Τσιλούλη στο 8’, με το τελείωμά του να είναι απελπιστικά άστοχο. Και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μασούρα στο 29ο λεπτό, με τον Μιχαήλ να αποκρούει ασθενώς αλλά στη συνέχεια τη φάση να διακόπτεται για οφσάιντ!

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΣ Γιάννινα (4-4-2): Μιχαήλ Ν., Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ Α., Μπουκουβάλας, Λίλα (67’ Σιόντης), Παμλίδης (92′ Βιντάλ), Νικολιάς, Γιάκος (89′ Σκόνδρας), Κρίζμαν, Αθανασιάδης.

Πανιώνιος (4-2-3-1): Κότνικ, Παπαγεωργίου (80’ Άλμπεργκ), Σταυρόπουλος, Ντομίνγκεζ, Σαραμαντάς, Κούρντι, Κόρμπος, Σπιριντόνοβιτς (76’ Σίντι Αλί), Μασούρας, Τσιλούλης (85’ Οικονομίδης), Ντουρμισάι. Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ