Πήρε ρεβάνς η Ατλέτικο και έπιασε την Ντόρτμουντ στην πρώτη θέση – ΒΙΝΤΕΟ

Μπορούσια Ντόρτμουντ και Ατλέτικο Μαδρίτης, δύο βδομάδες μετά το βαρύ 4-0 των Βεστφαλών επί των Ροχιμπλάνκος, συναντήθηκαν ξανά.

Η ομάδα της Μαδρίτης νίκησε με 2-0 την Ντόρτμουντ με την οποία πλέον ισοβαθμεί στους 9 βαθμούς.

Η υπεροχή των «ροχιμπλάνκος» καρποφόρησε στο 33’. Οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε γύρισαν γρήγορα τη μπάλα, που έφτασε στον Φιλίπε Λουίς, ο οποίος έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Σαούλ μέσα από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα με τη βοήθεια του Ακανζί, ο οποίος την βρήκε τελευταίος πριν καταλήξει στο βάθος της εστίας.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους, αλλά παρά τις ευκαιρίες με τον Τομάς, που είχε δοκάρι στο 38’, τον Φιλίπε Λουίς (39’) και τον Σαούλ (41’), το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 1-0.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, η Ντόρτμουντ προσπάθησε να κρατήσει λίγο παραπάνω τη μπάλα και να επιτεθεί, σε μια προσπάθεια να φτάσει στην ισοφάριση. Η Ατλέτικο έδωσε κάποια μέτρα στην αντίπαλό της, αλλά δεν… ξεχνούσε να επιτεθεί, χάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο 53’ με τον Ρόδρι, για να ακολουθήσει άλλη μια στο 61’ με τον Κορέα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν με τον νεοεισελθόντα Γκερέιρο, ο οποίος δεν βρήκε στόχο από καλή θέση.

Γκέτσε (75’) και Λάρσεν (79’) μπήκαν για τους φιλοξενούμενους, στην προσπάθεια για την ισοφάριση, αλλά στο 80’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ μετά από προσωπική ενέργεια του Γκριεζμάν, ο οποίος έκανε το 2-0 και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μπορούσια έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τους γηπεδούχους, που πανηγύρισαν μια δίκαιη νίκη. Δείτε το βίντεο:

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ