Ο Ράικονεν την pole position στη Μόντσα

Την πρώτη “pole position” του μετά το περσινό γκραν πρι του Μονακό και συνολικά 18η στην καριέρα του πήρε σήμερα (1/9) ο Κίμι Ραϊκόνεν. Ο Φινλανδός οδηγός της Ferrari σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά και χάρισε στη «σκουντερία» την πρώτη “pole position” της στο ιταλικό γκραν πρι μετά το 2010. Ο “Iceman” ολοκλήρωσε στην τελευταία προσπάθειά του τον γύρο στην πίστα της Μόντσα σε 1:19.119 και άφησε στην δεύτερη θέση τον Γερμανό «ομόσταυλό» του, Σεμπάστιαν Φέτελ, με αποτέλεσμα οι «κόκκινοι» να πετύχουν το «1-2» στα δοκιμαστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ferrari «κλείδωσε» την πρώτη σειρά της εκκίνησης στο ιταλικό γκραν πρι για πρώτη φορά μετά το 2000.

Ο Φέτελ ήταν 14 εκατοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος κατετάγη τρίτος στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, ενώ τέταρτος με την άλλη Mercedes ήταν ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λανς Στρολ έβαλε τη Williams στο τρίτο μέρος των χρονομετρημένων δοκιμαστικών για πρώτη φορά φέτος.

Η πρώτη δεκάδα των επίσημων δοκιμαστικών για το ιταλικό γκραν πρι:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ