Αυτή την ομάδα θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ αν περάσει τη Βασιλεία

Τους πιθανούς αντιπάλους του για τη συνέχεια του στις εφετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις έμαθε σήμερα (23/7) ο ΠΑΟΚ και ο δρόμος του προβλέπεται… δύσβατος. Κι αν για τα προκριματικά του Champions League αυτό ήταν αναμενόμενο, η πιθανή διασταύρωσή του με τη Φίτεσε στο Europa League, εφόσον αποκλειστεί από τη Βασιλεία, δεν ήταν ό,τι καλύτερο.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεπεράσει το εμπόδιο της Βασιλείας και συνεχίσει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα βρει απέναντί του τη Σπαρτάκ Μόσχας, που τερμάτισε τρίτη πέρυσι στο ρωσικό πρωτάθλημα, μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Λοκομοτίβ. Πρόκειται για έναν από τους ιστορικότερους και δημοφιλέστερους συλλόγους στη χώρα, που έχει κατακτήσει 22 πρωταθλήματα (12 στην τέως Σοβιετική Ενωση και 10 στη Ρωσία) και 13 κύπελλα (10 και 3 αντίστοιχα), ενώ έχει καταγράψει αξιόλογες ευρωπαϊκές πορείες, φτάνοντας ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την περίοδο 1990-91 και στα προημιτελικά του Champions League τη σεζόν 1995-96, καθώς επίσης και με συμμετοχές στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων (1992-93) και του Κυπέλλου UEFA (1997-98) και πιο πρόσφατα, την περίοδο 2010-11, στα προημιτελικά του Europa League. Προπονητής της είναι ο Ιταλός Μάσιμο Καρέρα και έδρα της το στάδιο «Σπαρτάκ», χωρητικότητας 45.360 θεατών, το οποίο πρόσφατα φιλοξένησε και αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο ρόστερ της υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές από την 23άδα της Ρωσίας στο Μουντιάλ, οι μέσοι Αλεξάντρ Σαμέντοφ και Ρόμαν Ζόμπνιν και ο αμυντικός Ιλια Κουτέποφ, ο πολύ έμπειρος Ντένις Γκλουσάκοφ και αρκετοί ξένοι ποδοσφαιριστές. Ξεχωρίζει το όνομά του Βραζιλιάνου, άλλοτε παίκτη της Ιντερ και της Μίλαν, Λουίζ Αντριάνο, ενώ συναντάμε ακόμη τον συμπατριώτη του Φερνάντο, τον διεθνή Ολλανδό Κουίνσι Πρόμες και τον Ιταλό Σαλβατόρε Μποκέτι.

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από τη Βασιλεία και συνεχίσει στο Europa League, θα αντιμετωπίσει στον Γ΄ προκριματικό γύρο το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στη Φίτεσε και τη Βιτορούλ Κοστάντζα. Φαβορί βεβαίως είναι η ολλανδική ομάδα, γνωστή στους Ελληνες φιλάθλους από τις ημέρες που μεγαλούργησε με τη φανέλα της ο Νίκος Μαχλάς. Εδρεύει στο Αρνεμ και στο στάδιο «Χέλρεντομ», χωρητικότητας 21.248 θεατών, έχει προπονητή τον άλλοτε ομοσπονδιακό τεχνικό της Ρωσίας, Λεονίντ Σλούτσκι, και το μοναδικό τρόπαιο που έχει κατακτήσει είναι το κύπελλο Ολλανδίας του 2017. Πέρυσι τερμάτισε έκτη στην κανονική περίοδο του ολλανδικού πρωταθλήματος, αλλά πήρε μέσω των πλέι-οφ το ευρωπαϊκό εισιτήριο και επιδιώκει να φτάσει τουλάχιστον ως τους ομίλους, όπως έκανε πέρυσι. Στο ρόστερ της Φίτεσε υπάρχει κι ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Δανός Ράσμους Τελάντερ, που έπαιξε για δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Σε ό,τι αφορά στη Βιτορούλ Κονστάντζα, είναι η ομάδα που ίδρυσε ο Γκεόργκε Χάτζι το 2009, με βασικό στόχο να αναδείξει νέους ποδοσφαιριστές, και έφτασε μέσα σε οκτώ χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ρουμανίας την περίοδο 2016-17. Ο αποκαλούμενος «Μαραντόνα των Βαλκανίων» είναι ταυτόχρονα και προπονητής στην ομάδα, η οποία εδρεύει σε ένα μικρό γήπεδο 4.500 θέσεων, λίγο έξω από την Κοστάντζα, στην πόλη Οβίντιου. Πέρυσι η Βιτορούλ κατετάγη 4η στο ρουμανικό πρωτάθλημα, ενώ στον Α΄ προκριματικό γύρο του Europa League απέκλεισε τη Ρασίνγκ από το Λουξεμβούργο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ