Το πρωτοσέλιδο της Sun βάζει “φωτιά” πριν από το Κολομβία – Αγγλία – ΦΩΤΟ

Η βρετανική εφημερίδα Sun με αφορμή την αναμέτρηση της Αγγλίας με την Κολομβία για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου σκαρφίστηκε ένα πρωτοσέλιδο, που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Από κάποιους χαρακτηρίζεται ως ευφάνταστο όμως από άλλους ως απαράδεκτο, καθώς το εξώφυλλο της εφημερίδας έχει μια φωτογραφία του Χάρι Κέιν και προκλητικά λογοπαίγνια για την Κολομβία, τη Σακίρα, τον καφέ και την κοκαΐνη.

Συγκεκριμένα, το πρωτοσέλιδο αναφέρει: «Τα τρία λιοντάρια αντιμετωπίζουν μία χώρα που έδωσε τον κόσμο την Σακίρα, απίθανο καφέ και κάποια άλλα πράγματα… εμείς λέμε Go Kane».

Προφανώς το λογοπαίγνιο της εφημερίδας έχει να κάνει με το Go Kane, καθώς ναι μεν σημαίνει «πάμε Κέιν» όμως αν το ακούσει κάποιος είναι ομόηχο με το cocaine δηλαδή την κοκαϊνη, η οποία είναι και τα… άλλα «πράγματα» που παράγουν στην Κολομβία.

Ο πρέσβης της Κολομβίας στο Λονδίνο, Νέστορ Οσόριο Λοντόνιο, αντέδρασε σε αυτό το πρωτοσέλιδο, δηλώνοντας: “Είναι τουλάχιστον λυπηρό που χρησιμοποιούν μία τόσο εορταστική και φιλική διοργάνωση όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο για να στοχοποιήσουν μία ολόκληρη χώρα και να την στιγματίσουν με ένα εντελώς εκτός θέματος ζήτημα. Ο σεβασμός του ευ αγωνίζεσθαι και η χαρά του παιχνιδιού είναι το μόνο που μετράει για σήμερα. Θα φωνάξουμε για την Κολομβία και ας ελπίσουμε ότι θα δούμε ένα μεγάλο ματς”.

Δείτε το πρωτοσέλιδο:

Πηγή ρεπορτάζ: Filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ